Διαθέσεις για οριακή αλλαγή κλίματος στο ΧΑΑ

Ενεργοποίηση της μεσοπρόθεσμης ανοδικής της τάσης θα επιχειρήσει σήμερα η Σοφοκλέους, με κινητήριες δυνάμεις τη μετοχή της Alpha αλλά και τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, και την προϋπόθεση ότι θα επικρατήσει διεθνώς θετικό κλίμα.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αφορμής δοθείσης, δηλαδή, Νέα Υόρκη και Ευρώπη, μπορεί να επανεργοποιηθεί η μεσοπρόθεσμα ανοδική τάση της Σοφοκλέους. Δείχνοντας ικανός να κρατήσει τις 2.565 – 2.580 μονάδες ο δείκτης, κυρίως μέσω Alhpa (ειδικά για σήμερα) και δευτερευόντως τηλεπικοινωνίες, θα επιχειρηθεί η επαναπροσέγγιση των 2.605 μονάδων, με την προϋπόθεση ότι θα συντηρηθεί το θετικό κλίμα διεθνώς.

Εάν ο FTSE 20 συνεχίσει να κυμαίνεται στο εύρος 1.392 – 1.402 θα πρέπει να αναμένεται ενίσχυση των... επιθετικών κινήσεων σε μετοχές εταιρειών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Οι πρώτες ενδείξεις από την αρχή της συνεδρίασης, φανερώνουν μια διάθεση να κινηθεί προς τα 26,5 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, να επαναπροσεγγισθούν τα 19 ευρώ για την Alpha και τα 18 ευρώ για τον ΟΤΕ. Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών παρουσιάζει ενδιαφέρον, με την Intracom υψηλότερα των 13 ευρώ και την Panafon προς τα 6,5.

Για την επόμενη ώρα θα πρέπει να συντηρηθεί το σχετικά αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον, ο γενικός δείκτης να ξεπεράσει τις 2580 μονάδες και ο FTSE 20 τις 1.400.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v