Απώλειες 0,99% στη Σοφοκλέους

Με τις χαμηλότερες συναλλαγές των τελευταίων 2 εβδομάδων, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε απώλειες 0,99%. Προσεκτικές οι πιέσεις στα ”βαριά χαρτιά”, ενώ εταιρίες μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης μονοπώλησαν το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον.

Με τις χαμηλότερες συναλλαγές των τελευταίων 2 εβδομάδων, υποχώρησε κατά 26 μονάδες ο γενικός δείκτης, καταγράφοντας απώλειες 0,99%, κλείνοντας στις 2.563,22 μονάδες.

Το γεγονός πως με περιορισμένη προσφορά, την ισχνότερη των τελευταίων ημερών, πιέστηκαν προς μεσοπρόθεσμες βάσεις ”στήριξης” μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, επιτρέπει τη διαμόρφωση συγκρατημένα αισιόδοξων εκτιμήσεων για τη συνέχεια.

Σε συνδυασμό με την προσέγγιση, για αρκετές μετοχές του FTSΕ 20, των χαμηλών τιμών του περασμένου Σεπτεμβρίου, το αισιόδοξο σενάριο μπορεί να κερδίσει έδαφος, με την απαραίτητη βέβαια... διεθνή αφορμή.

Για μία ακόμα συνεδρίαση μετοχές εταιριών μεσαίας - χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης μονοπώλησαν το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον, ενώ στα ενθαρρυντικά στοιχεία της σημερινής συνεδρίασης θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η μικρή, έστω, άνοδος στα 13,08 ευρώ της μετοχής της ΔΕΗ. Η οριστικοποίηση της αύξησης κεφαλαίου, ύψους 18 δισ., για τον Ομιλο της Κλωνατέξ ενδέχεται να απελευθερώσει βραχυπρόθεσμα πολύτιμη ρευστότητα για την αγορά.

Από τους επιμέρους δείκτες, ο κλωστοϋφαντουργικός κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 0,26 και των τσιμέντων 0,24. Συμμετοχές, κατασκευές και βασικά μέταλλα εμφάνισαν τις μεγαλύτερες απώλειες. Μετοχές με τα μεγαλύτερα κέρδη, οι Μπουτάρης (Π), Ιντεάλ και άλλες αυτής της κατηγορίας, επιβεβαιώνουν την πεποίθηση ότι το ”παιχνίδι” αυτές τις εβδομάδες εξαντλείται στη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v