Με το δεξί στο Φεβρουάριο η Σοφοκλέους

Θετικά φαίνεται ότι ξεκίνησε ο μήνας για τη Σοφοκλέους, καθώς οι πρώτες ενδείξεις για εντολές αγοράς το πρωί της Παρασκευής κρίνονται ικανοποιητικές. Την αγορά αναμένεται να ανεβάσουν οι τηλεπικοινωνίες, με αιχμή τον ΟΤΕ και τις φημολογίες για τον επίδοξο αγοραστή της Telenor.

Του Μιχαήλ Γελανταλι

Με το δεξί δείχνει διατεθειμένη να ξεκινήσει το μήνα η Σοφοκλέους. Θετικές οι πρώτες ενδείξεις από τις εντολές αγοράς που δόθηκαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά τόσο στην Alhpa (19,36 ευρώ) όσο και στην Εθνική (26,7 ευρώ). Ο κλάδος, όμως, που για λόγους επιχειρηματικών συνεργιών θα ”τραβήξει” την αγορά είναι οι τηλεπικοινωνίες, με αιχμή τον ΟΤΕ (18,6 ευρώ), καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο θα φημολογηθούν διάφορα για το φερόμενο ως αγοραστή του 18% της Telenor στην Cosmote.

Η κίνηση του ΟΤΕ οδήγησε το Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 2.600 μονάδων, κίνηση που δεν περνά ανεκμετάλλευτη από τα επενδυτικά σχήματα που δραστηριοποιούνται στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Το ήπιο κλίμα της Σοφοκλέους μπορεί να συντηρήσει και η σχετικά καλή εικόνα που παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v