2.605 μονάδες: Το σημερινό ”στοίχημα”

Το σημερινό ”στοίχημα” της συνεδρίασης παίζεται στις 2.605 μονάδες. Η υψηλή κεφαλαιοποίηση παραμένει ο… αδύναμος κρίκος, όμως ένα ευρύ τμήμα της αγοράς καθιστά προφανείς τις προθέσεις του να αντιδράσει ανοδικά.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το ”στοίχημα” της συνεδρίασης, όχι τόσο για ψυχολογικούς όσο κυρίως για τεχνικούς λόγους, που παίζεται σήμερα, είναι οι 2.605 μονάδες. Το ενδεχόμενο δηλαδή να ξεκινήσει ο επόμενος μήνας, αυξημένων προσδοκιών, έχοντας εξασφαλίσει όχι μόνο τη στήριξη των 2.575 άλλα και τη βάση - σημείο εκκίνησης των 2.605 μονάδων. Στην περίπτωση που ευοδωθούν οι προσπάθειες ισχυροποίησης και των δύο περιοχών, ο Φεβρουάριος ξεκινά με συγκριτικό πλεονέκτημα.

Η υψηλή κεφαλαιοποίηση παραμένει βέβαια ο... αδύναμος κρίκος, και ειδικότερα οι τράπεζες, πλην όμως ένα ευρύτατο τμήμα της αγοράς καθιστά προφανείς τις προθέσεις του να αντιδράσει ανοδικά. Το γεγονός, πως περί τις 80 μετοχές βρίσκονται σε διαπραγμάτευση κοντά σε νέα ”υψηλά”, σε συνδυασμό με το αυξημένο ενδιαφέρον για μία ομάδα περίπου 40 μετοχών (με αυξημένο τζίρο τις τελευταίες συνεδριάσεις), ενισχύει την εκτίμηση πως με τη βοήθεια των… ξένων, η Σοφοκλέους μπορεί να κινηθεί και να προσδοκά σε θετικότερα αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v