Πιέσεις στο ΧΑΑ από Ευρώπη - Νέα Υόρκη

Πιέσεις λόγω της μεγάλης υποχώρησης στη Νέα Υόρκη και τις ευρωπαϊκές αγορές αντιμετωπίζει η Σοφοκλέους στην έναρξη της συνεδρίασης, υπάρχουν όμως δύο θετικά στοιχεία τα οποία αναμένεται να φανούν χρήσιμα στη συνέχεια της ημέρας.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δικαιολογημένες οι αρχικές πιέσεις στη Σοφοκλέους, λόγω της μεγάλης υποχώρησης σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη, που δίνουν όμως δύο θετικά, χρήσιμα όμως για τη συνέχεια. Η πρώτη ένδειξη αφορά στο άνοιγμα της συνεδρίασης, που δημιούργησε ένα μικρό ”κενό” μεταξύ 2.575 – 2.582 μονάδων. Το δεύτερο, εστιάζεται περισσότερο στη συμπεριφορά των παικτών που χαρακτηρίζεται αρκετά ψύχραιμη.

Είναι ενδεικτικό πως με ελάχιστες συναλλαγές πιέστηκαν αλλά και αντέδρασαν προς τα 19 ευρώ η μετοχή της Alhpa (με μόλις 520 τεμάχια), η Εθνική στα 26,30 ευρώ, προς τα 18,6 ευρώ ο ΟΤΕ, ενώ ανάλογη εικόνα παρουσίασαν τα πρώτα 10 λεπτά οι περισσότερες μετοχές μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Δεδομένης της... ρηχότητας της ελληνικής αγοράς και του ελάχιστου ενδιαφέροντος που δείχνουν οι ξένοι, η αντίδραση του ΧΑΑ θα μπορούσε να είναι σαφώς πιο ήπια από αυτήν των ευρωπαϊκών και της Νέας Υόρκης.

Εάν αποφευχθούν τα χειρότερα, για τις επόμενες μια – δύο συνεδριάσεις μέχρις ότου ”καθίσει” ο Dow, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναστροφής, έστω και βραχυπρόθεσμα, της στάσης μόλις δοθεί το έναυσμα κατά προτεραιότητα Τετάρτη – Πέμπτη και πάλι από τη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v