Δύσπιστη στα σενάρια η αγορά

Οι πιέσεις στη μετοχή της Alpha, παρά τα σενάρια για την επανεμφάνιση των ”γαμπρών”, οδηγούν σε χαμηλότερα επίπεδα την αγορά. Εξαίρεση η μετοχή της Εθνικής, ενώ σε χαμηλά επίπεδα κινείται για μία ακόμη ημέρα ο τζίρος και κατ΄ επέκταση το ενδιαφέρον.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η μετοχή της Alpha και κατ’ επέκταση ο τραπεζικός κλάδος διαμορφώνουν την άκρως εύθραυστη βραχυπρόθεσμη τάση. Η ευκολία με την οποία ”γύρισε” η μετοχή της ”πολύφερνης νύφης”, πίεσε χαμηλότερα FTSE 20 και Γενικό Δείκτη. Τάση που παρέσυρε και τις υπόλοιπες τραπεζικές με την μετοχή της Εθνικής να αποτελεί την φωτεινή μέχρι στιγμής εξαίρεση.

Ο χαμηλός τζίρος φανερώνει μεν απροθυμία πωλητών, επιβεβαιώνει όμως και την έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά των αγοραστών, παρά το θετικό κλίμα που κυριαρχεί σε Αμερική και Ευρώπη (έστω και βραχυπρόθεσμα ως αντίδραση στην πτώση). Εάν οι εξελίξεις από το μέτωπο της Alpha είναι τέτοιες που μπορούν να διαμορφώσουν αγοραστική τάση στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, η συγκεκριμένη κατηγορία μπορεί να απεγκλωβιστεί από την αργόσυρτα πλαγιοκαθοδική της ταλαιπωρία.

Το θετικό είναι πως το κοινό αντιδρά όλο και πιο επιφυλακτικά στις φημολογούμενες κατά καιρούς συνεργασίες της Alpha, γεγονός που μειώνει σημαντικά τα περιθώρια σημαντικής περαιτέρω διόρθωσης(χαμηλότερα και των 2.470 μονάδων, ”κενό” που έχει διαμορφωθεί από την προηγούμενη αντίδραση, αρχές Νοεμβρίου). Ολά αυτά βέβαια τα βραχυπρόθεσμα δεν απαλύνουν την απαξιωτική εικόνα που διατρέχει και τον χρηματιστηριακό ιστό, καθώς καθίσταται όλο και πιο εμφανής η... ταλαιπωρία, που προκαλεί η αναβλητικότητα των κρατούντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v