Εβδομαδιαίες απώλειες 2,7% για το ΧΑΑ

Εβδομάδα 5 πτωτικών συνεδριάσεων, με συνολικές απώλειες 2,7% για το Γενικό Δείκτη (2.527,34 μονάδες) ήταν αυτή που πέρασε στη Σοφοκλέους. Πιέσεις από ρευστοποιήσεις, κυρίως θεσμικών, σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης με αιχμή τις τηλεπικοινωνίες.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εβδομάδα 5 πτωτικών συνεδριάσεων, με συνολικές απώλειες 2,7% για το Γενικό Δείκτη, που έκλεισε στις 2.527,34 μονάδες. Σε κλαδικό επίπεδο, σημαντική ήταν η πίεση σε δεικτοβαρείς κλάδους, με τον τραπεζικό στο –2,9, τον τηλεπικοινωνιακό στο –4,1, τον κατασκευαστικό στο –3,6 και τον συμμετοχών στο 3,8. Ρευστοποιήσεις, κυρίως θεσμικών, σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης ταλαιπώρησαν και αυτή την εβδομάδα τη Σοφοκλέους, περιορίζοντας το όποιο ενδιαφέρον σε επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο μέσος ημερήσιος τζίρος έφτασε συνολικά στα 105 εκατ. ευρώ ανά συνεδρίαση, συνυπολογιζομένων όμως και των πακέτων σε ΟΤΕ και Κέκρωπα, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα. Από πλευράς μετοχών του FTSE-20, η Εθνική πιέστηκε προς τα 25,4 ευρώ, η Εμπορική προς τα 36, η Κόκα Κόλα στα 15,9, τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 6,5 και η Ιντρακόμ στα 12,7.

Τεχνικά η αγορά προσπαθεί να ισορροπήσει εν μέσω πωλήσεων σε blue chips, να κρατήσει τις 2.525 μονάδες και ανάλογα να κινηθεί στη συνέχεια. Η βραχυπρόθεσμη τάση, εκτός των ξένων αγορών, θα καθορισθεί από το υπολειπόμενο προς ρευστοποίηση του ΟΤΕ, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν (εκτός της σημερινής που δημοσιεύει το Euro2day σε άλλες στήλες) 1-2 εκθέσεις που θα υποβαθμίζουν τη μετοχή, και την επιβεβαίωση της αποχώρησης των Ρώσων (της YUKOS) από τη διεκδίκηση του 23% των Ελληνικών Πετρελαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v