Ανεβάζει ”σερί” στα …κόκκινα η Σοφοκλέους

Τα... σκανδαλάκια στο εξωτερικό, η εσωτερική αβεβαιότητα και οι μάλλον ”κακές” ειδήσεις για τους υποψήφιους επενδυτές σε Ολυμπιακή και ΕΛΠΕ, φαίνεται ότι συνεχίζουν να ωθούν τη Σοφοκλέους στη διολίσθηση. Σημεία αντίστασης στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.

Ανεβάζει ”σερί” στα …κόκκινα η Σοφοκλέους
Οι ξένες αγορές έπεσαν χθες, η Yukos αποχώρησε από την κούρσα για τα ΕΛΠΕ, η κοινοπραξία IAS ”ζορίζεται” να βρει τις υπόλοιπες τραπεζικές εγγυήσεις για να πάρει την Ολυμπιακή και η Σοφοκλέους δεν αισθάνεται καθόλου καλά τώρα τελευταία.

Στo εξωτερικό, η... Ενρονίτιδα, όπως την αποκαλούν οι σχολιαστές, δίνει και παίρνει, καθώς μαζί με τα ξερά φαίνεται να καίγονται και τα χλωρά στην παραμικρή υποψία ”ατασθαλίας” και αδιαφάνειας.

Κάποιοι κάνουν ήδη λόγο για κυνήγι μαγισσών, ωστόσο στην αναμπουμπούλα όλο και σηκώνονται κάποιες πετρούλες και από κάτω τους ξεπροβάλλουν νέα... σκανδαλάκια.

Για να γυρίσουμε όμως στα καθ’ ημάς, ο ΟΤΕ πήρε χθες την πρώτη του αναπνοή, καθώς τη σκυτάλη της πίεσης παρέλαβαν οι τράπεζες. Γεγονός που σχετίζεται ίσως με τις πληροφορίες περί αντικαταστάσεων στις διοικήσεις μεγάλων και μη τραπεζών, για την ύπαρξη των οποίων εγκαίρως ενημερωθήκατε.

Ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να κρατηθεί πάνω από τις 2.500 μονάδες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα παραμείνει εκεί και σήμερα. Η συνεδρίαση έκλεισε ”στα χαμηλά”, ο τζίρος παρέμεινε σε άκρως περιορισμένα επίπεδα και ο δρόμος προς τα κάτω δείχνει πιο εύκολος από την... ανηφόρα.

Ευχάριστη η αντίσταση που επιδεικνύουν πάντως πολλές μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, γεγονός που φάνηκε και από τα ποσοστά πτώσης των σχετικών δεικτών, σε σύγκριση με τους ”βαρύτερους” FTSE-20 και Γενικό Δείκτη.

Γ.Παπ.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v