Υποχωρεί ο δείκτης, ανεβαίνει η περιφέρεια

Μία ακόμη πτωτική συνεδρίαση με εξαιρετικά χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα έλαβε χώρα και σήμερα στη Σοφοκλέους. Παραμένουν οι πιέσεις στα ”βαριά χαρτιά”, ενώ η μεσαία κεφαλαιοποίηση εξακολουθεί την αυτόνομη πορεία της.

Κάτω από το επίπεδο των 2.500 μονάδων υποχώρησε κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης τιμών στο ΧΑΑ, καθώς συνεχίστηκαν, σε πιο ήπιους τόνους, οι πιέσεις στις μετοχές του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού χώρου.

Εν τούτοις, επιβεβαιώθηκε η χθεσινή εκτίμηση που έφερε τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να αντιδρούν, για λόγους καθαρά τεχνικούς, τάση που αποτυπώθηκε στα κέρδη 0,16% του δείκτη Mid-40.

Ωστόσο, παραμένει αδύνατο να γίνει λόγος για ”αντιπαράθεση” αγοραστών-πωλητών, αφού η εξαιρετικά χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα (70 εκ. ευρώ άνευ πακέτων), σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά περιορισμένα spreads στη πλειονότητα των τίτλων καθιστούν τη συνεδρίαση ”αδιάφορη” και απρόσιτη για όσους θέλουν να προχωρήσουν στη λήψη intraday θέσεων.

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 2.494,71 μονάδες (-0,31%), τάση που δεν είναι ενδεικτική της ευρύτερης που επεκράτησε, καθότι η αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών διαμορφώθηκε οριακά υπέρ των πρώτων, αποτέλεσμα της αυτονόμησης που προαναφέραμε στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Βραχυπρόθεσμα, δύναται να υπάρξει αντίδραση πέραν των 2.500 μονάδων, εάν και εφόσον στο άμεσο μέλλον επανεμφανιστούν αγοραστές στις δεικτοβαρείς μετοχές, επιχειρώντας να αποκομίσουν κέρδη από την τεχνική εικόνα που αυτές εμφανίζουν.

Τέλος, η τάση στην αγορά παραγώγων παραπέμπει και αυτή σε βραχυχρόνια ανάκαμψη, περιορισμένης όμως διάρκειας, με τις υπερτιμήσεις να διατηρούνται ένα ημίωρο πριν την εκκαθάριση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v