Με ενδιαφέρον αναμένεται το κλείσιμο στο ΧΑΑ

Με τον τζίρο σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση και τις μετοχές του FTSE 20 να σημειώνουν αντίρροπη συμπεριφορά, η Σοφοκλέους δίνει μάχη με το χρόνο για ένα θετικό ”κλείσιμο”.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μάχη με το χρόνο και το... χρώμα, που παραμένει ”μπλε”, δίνεται στη Σοφοκλέους. Είναι προφανές ότι αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία, ειδικά σήμερα, στον τρόπο ”κλεισίματος” της αγοράς, κάτι που επιβεβαιώνεται από την αντίρροπη συμπεριφορά μετοχών του FTSE 20.

Περίπου 50 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές στις πρώτες τρεις ώρες (και περίπου 4 εκατ. ευρώ από 14.00 – 14.30) και είναι προφανές ότι τουλάχιστον ο τζίρος θα είναι σήμερα καλύτερος των τελευταίων δύο συνεδριάσεων και κατά πάσα βεβαιότητα υψηλότερος των 75 εκατ. ευρώ. Στοιχείο που ενισχύει την προσπάθεια ανάσχεσης της πτωτικής – απαξιωτικής τάσης, παρά το ότι η δυναμική σε συγκεκριμένες μετοχές, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της Εθνικής, πολύ δύσκολα θα επιβεβαιώσει και τη δεύτερη, τεχνικά, απαραίτητη προϋπόθεση ενδεχόμενου, δηλαδή κλεισίματος στο εύρος των 2.515 – 2.525 μονάδων.

Αναμφίβολα, η έκβαση του διαγωνισμού για την Ολυμπιακή δεν ”κληρώνει” αύριο μόνο για τον αερομεταφορέα και τα συναρμόδια υπουργεία, αλλά και για τη Σοφοκλέους που αναζητεί εναγωνίως αφορμή απεγκλωβισμού.

Τα παράγωγα δείχνουν αναμονή και διάθεση ανόδου, η δραστηριότητα των 2-3 επενδυτικών σχημάτων, θέληση να συνδράμουν προς το καλό της αγοράς, η Εμπορική, τουλάχιστον χρηματιστηριακά, υπερβαίνει τις δυνατότητές της. Το μόνο που απομένει είναι η αφορμή από την εγχώριο αγορά, καθώς η Ευρώπη καλά κρατεί, προεξοφλώντας ότι τουλάχιστον ο DOW σήμερα στη Ν. Υόρκη θα υπερβεί έστω και ενδοσυνεδριακά το 10χίλιαρο.

Το ενθαρρυντικό στην όλη προσπάθεια αφορά στη συμπεριφορά της μετοχής των ΕΛΠΕ, καθώς επιβεβαιώνεται ότι η αποχώρηση της... Yukos και είχε προεξοφληθεί και δεόντως απορροφηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v