ΔΕΗ και τράπεζες αντιστρέφουν το κλίμα

Ψηλότερα των 2.500 μονάδων βρίσκεται η Σοφοκλέους μετά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, υποβοηθούμενη από το ύψος των συναλλαγών που προσεγγίζει τα 17 εκατ. ευρώ και το ενδιαφέρον για τις μετοχές των ΔΕΗ, Alpha, Εμπορική και Εθνική.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συναλλαγές περίπου 17 εκατ. ευρώ, ΔΕΗ, Alpha, Εμπορική και Εθνική με μικρά ή μεγαλύτερα κέρδη συντηρούν το Δείκτη υψηλότερα των 2.500 μονάδων.

Ενθαρρυντική μέχρι στιγμής ένδειξη η αντίδραση του FTSE 20, που απεγκλωβίζεται από τον ”πυθμένα” των 1.355 μονάδων, σε συνδυασμό με την αυξημένη συναλλακτικότητα σε τεμάχια που εμφανίζουν συγκεκριμένες μετοχές, κυρίως του ΜΚ 40 και λιγότερο του SC 80, θα επιχειρηθεί υπέρβαση των 2.510 μονάδων με άμεση προσέγγιση τις 2.520 με ήπιο τόνο.

Μία επιπλέον ενθαρρυντική, τεχνικά, ένδειξη είναι πως για την πλειονότητα των μικρομεσαίων μετοχών είναι αποτρεπτικό μέχρι στιγμής το ενδοσυνεδριακό ”παιχνίδι”. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι αγοράζουν, μέχρι στιγμής, δεν έχουν λόγο να ρευστοποιήσουν τουλάχιστον στο εύρος των 2.505 – 2.520 μονάδων.

Αρνητικό στοιχείο η χαμηλή εμπορευσιμότητα ορισμένων μετοχών του FTSE 20 με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του Τιτάνα (περί τα 600 τεμάχια στην πρώτη ώρα), αλλά και του Αλουμινίου (περίπου 500 τεμάχια). Στοιχείο που μεταφέρει εκ των πραγμάτων την επιχειρούμενη ”ανόρθωση” του Δείκτη σε τραπεζοβαρείς τίτλους. Οι τελευταίοι μέχρι στιγμής αντιδρούν ικανοποιητικά, με συναλλαγές, αν και χαμηλές, περισσότερες των χθεσινών, ενθαρρυντικό στοιχείο για τη συνέχεια. Ζητούμενο για σήμερα, με βάση πάντα την τεχνική προσέγγιση, ”κλείσιμο” του Δείκτη, στο εύρος των 2.515 – 2.525 μονάδων με τζίρο τουλάχιστον 75 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v