Χωρίς δυνάμεις κινείται η Σοφοκλέους

Ασθενική ήταν χθες η αντίδραση της Σοφοκλέους, παρά την έντονη διολίσθηση που είχε προηγηθεί. Ο χαμηλός τζίρος και η αδυναμία της αγοράς να κρατήσει τα κέρδη της, δεν δημιουργούν αισιοδοξία.

Χωρίς δυνάμεις κινείται η Σοφοκλέους
Eξαιρετικά ασθενική αποδείχθηκε η χθεσινή προσπάθεια αντίδρασης στη Σοφοκλέους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, παρ’ ότι συνολικά 176 μετοχές έκλεισαν με κέρδη.

Η περιοχή των 2.500 μονάδων δείχνει δυστυχώς να εξελίσσεται σε βραχυχρόνιο επίπεδο αντίστασης, με τον τζίρο να συνεχίζει να κινείται σε τόσο χαμηλά επίπεδα που καθιστούν πρακτικά σχεδόν ”ανούσιες” τις διακυμάνσεις της αγοράς.

Στις ξένες αγορές, και κυρίως στις ΗΠΑ, οι φόβοι για τη διαφάνεια στους ισολογισμούς των εισηγμένων εταιριών συνεχίζουν να δημιουργούν σοβαρούς κραδασμούς στις αγορές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινή συνεδρίαση στη Wall, όπου παρά τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία και ορισμένα εταιρικά αποτελέσματα, η άνοδος υπήρξε οριακή, μετά από έντονη διακύμανση.

Κρίσιμη η μέρα σημερα και για την Ολυμπιακή, όπου η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος, χωρίς να αποκλείονται όμως και εκπλήξεις, αφού αργά χθες το βράδυ κυκλοφόρησαν πληροφορίες για νέο πρόβλημα στους κόλπους της αγοράστριας κοινοπραξίας, συνδεόμενου με την αποχώρηση ενός μέλους της. Γεγονός που, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε απρόοπτες εξελίξεις.

Γ.Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v