Προσδοκίες ανόδου και σήμερα στο ΧΑΑ

Ενθαρρυντική ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του ΧΑΑ, δημιουργώντας προσδοκίες ανόδου για σήμερα, οι οποίες ενισχύονται από το κλίμα στον τραπεζικό κλάδο (παρά την έκθεση της HSBC) και τις εξελίξεις στην Ολυμπιακή.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ασθενική πλην όμως ενθαρρυντική η χθεσινή αντίδραση όχι τόσο σε επίπεδο δείκτη όσο σε επιμέρους κλάδους και αριθμό μετοχών. Απαιτούνται βέβαια και η σημερινή και ακόμη δυο τρεις θετικές συνεδριάσεις για να ευοδωθεί η όποια προσπάθεια ανάσχεσης της πτωτικής τάσης.

Η και τυπική λήξη των συμβολαίων σήμερα, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες που καλώς ή κακώς έχουν καλλιεργηθεί από το μέτωπο της Ολυμπιακής ενδέχεται να επιδράσουν θετικά σήμερα. Ενθαρρυντική ένδειξη το χθεσινό θετικό κλείσιμο και των τριών δεικτών (FTSE 20, MK 40, SC 80), η αντίδραση της Εμπορικής που κράτησε τον τραπεζικό στις 4.496 μονάδες.

Το γεγονός ότι μετοχές εταιριών από τους κλάδους χονδρικού εμπορίου, κλωστοϋφαντουργικών, τροφίμων και παράλληλης ξεκινούν από υψηλότερη βάση ενισχύει την προσπάθεια που καταβάλλουν και πάλι τις τελευταίες δυο - τρεις ημέρες τα συνήθη επενδυτικά σχήματα. Το γεγονός ότι η μετοχή της Alpha απέχει μόλις 3% από τα ”χαμηλά” της, η Εθνική περίπου 9% δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες ότι περίπου στα τρέχοντα επίπεδα τιμών μπορεί να αυξηθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον, παρά την αποθαρρυντική έκθεση της HSBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v