”Παγιδευμένη” παραμένει η Σοφοκλέους

Η περιοχή των 2.500 μονάδων φαίνεται ότι αποτελεί το άνω όριο κίνησης της αγοράς στην παρούσα φάση. Οι τελευταίες εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο μάλλον δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

”Παγιδευμένη” παραμένει η Σοφοκλέους
Εγκλωβισμένη σε ένα πλαγιοκαθοδικό κανάλι φαίνεται ότι παραμένει η Σοφοκλέους. Ο χαμηλός τζίρος αλλά και οι πιέσεις στα ”βαριά χαρτιά” δεν αφήνουν στη παρούσα φάση περιθώρια για αντιστροφή του κλίματος.

Τα αποτελέσματα των τραπεζών για το 2001 θα είναι μειωμένα, πράγμα το οποίο γνωρίζει η αγορά και έχει αποτυπωθεί σε όλες σχεδόν τις αναλύσεις, εγχώριες και ξένες.

Μάλλον αρνητική εμφανίζεται η τάση και στην μετοχή του ΟΤΕ, ενώ, σύμφωνα με σχόλια του ξένου τύπου, τους διεθνείς επενδυτές προβληματίζει η προοπτική αλλαγών στη διοίκησή του, όπως επίσης και στις διοικήσεις κάποιων μεγάλων τραπεζών.

Σε ό,τι αφορά το γενικότερο περιβάλλον, η αναγκαστική προσγείωση στην υπόθεση της Ολυμπιακής, αλλά και οι δηλώσεις Λαλιώτη περί ανοίγματος στην Αριστερά (με αλλαγή και του εκλογικού νόμου), με προφανή στόχο τη μελλοντική ”συγκυβέρνηση”, δεν μπορούν παρά να επιβαρύνουν το κλίμα αυξάνοντας το στοιχείο της αβεβαιότητας αναφορικά με τις δυνατότητες της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα διαρθρωτικών αλλαγών και ιδιωτικοποιήσεων.

Για μία ακόμη μέρα, οι προοπτικές κερδών δείχνουν να περιορίζονται σε συγκεκριμένες μετοχές μεσαίας κυρίως κεφαλαιοποίησης όπως και σε ορισμένους τίτλους εξαιρετικά περιορισμένης ρευστότητας και εμπορευσιμότητας. Η τοποθέτηση στους τελευταίους όμως ενέχει σημαντικούς κινδύνους.

Γ.Παπ.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v