Απαξία, εν μέσω πιέσεων στον ΟΤΕ

Δεν ξαφνιάζει, όσους γνωρίζουν τα προβλήματά της, η σημερινή εικόνα της Σοφοκλέους, με μόλις 50 μετοχές να κινούνται κόντρα στο πτωτικό ρεύμα και τη ΔΙΑΣ Ιχθυοκαλλιέργειες να βρίσκεται στο +132%. Εισαγόμενες πιέσεις στον ΟΤΕ.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μόλις 50 μετοχές καταφέρνουν να κινηθούν κόντρα στο πτωτικό ρεύμα που ελέω τηλεπικοινωνιακού κλάδου πιέζεται προς τις 2.462 μονάδες. Με συναλλαγές περίπου 15 εκατ. ευρώ (τα πρώτα 45 λεπτά) στη μετοχή της ΔΙΑΣ Ιχθυοκαλλιεργειών στο +132% και της Olympic Catering στο περίπου –6%, η συνεδρίαση δεν ξαφνιάζει όσους γνωρίζουν το μέγεθος των εγγενών της προβλημάτων.

Μετοχές εταιριών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης καταγράφουν για πολλοστή συνεδρίαση, τις μεγαλύτερες αποδόσεις. Την ίδια στιγμή η Alpha με συναλλαγές λιγότερες των 10.000 τεμαχίων κυμαίνεται οριακά στα επίπεδα μακροπρόθεσμης στήριξής της (σε χαμηλά τριετίας) ενώ ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί για την κατηγορία των blue chips είναι οι συναλλαγές των μόλις 10 τεμαχίων για τη μετοχή της 3E μετά από 45 λεπτά συνεδρίασης. Σαφώς πιο εμπορεύσιμη η μετοχή του ΟΤΕ υφίσταται τις απόλυτα αναμενόμενες πιέσεις λόγω ρευστοποιήσεων κυρίως ξένων ”παικτών”, κινδυνεύοντας να βρεθεί χαμηλότερα και των 17 ευρώ.

Όσοι από τους κρατούντες σχεδιάζουν για την αγορά ερήμην της, επιμένοντας να παρεμβαίνουν ας θεωρήσουν ενδεικτικό το δείγμα γραφής του ΟΤΕ για να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργούν, ή τη διάσταση των αντιδράσεων που θα προκαλούσε μια άνωθεν παρέμβαση στο θέμα της Εθνικής. Οφείλουν να ξεκαθαρίσουν άμεσα το πώς εννοούν την αγορά και το πώς θα... συμπεριφερθούν στους Ομίλους της... κρατικής αρμοδιότητάς τους. Ας αναλογιστούν ότι πειραματίζονται με το περίπου 30% του Γενικού Δείκτη και με την περίπου 40% συμμετοχή των ξένων στο ελληνικό χρηματιστήριο, όσο κατέχουν δηλαδή οι τελευταίοι σε ΟΤΕ και Εθνική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v