Προσπάθειες αντίδρασης στο ΧΑΑ

Σημάδια αντίδρασης δείχνει η Σοφοκλέους, καθώς με αιχμή τις μετοχές της Εθνικής και του ΟΤΕ φαίνεται να επιχειρείται αναστροφή της απαξιωτικής τάσης. Ωστόσο, θα απαιτηθεί μία ακόμη επιβεβαίωση της ανθεκτικότητας των 2.440 μονάδων.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αγορά αντιδρά κόντρα στη λογική που ορισμένοι επιχειρούν να επιβάλλουν δημιουργώντας προβλήματα ακόμη και εκεί που δεν υπάρχουν. Με αιχμή τις μετοχές των Εθνικής και ΟΤΕ, το περίπου μισό δηλαδή της συμμετοχής των ξένων στη Σοφοκλέους, επιχειρείται αναστροφή της απαξιωτικής τάσης.

Αμεσα ωφελημένη από τη θετική εκτίμηση της Salomon για την Ιντραλότ, η Intracom αντέδρασε προς τα 11,78 ευρώ. Τεχνικά, με την αρχική υποχώρηση του Δείκτη προς τις 2.443 μονάδες καλύφθηκε πλήρως το κενό που είχε διαμορφωθεί από την τελευταία ανοδική αντίδραση του Δείκτη.

Το γεγονός πως η αγορά αντέδρασε στο συγκεκριμένο ”πυθμένα” αποτελεί θετική ένδειξη, χρήσιμη για τη συνέχεια. Ένα δεύτερο στοιχείο που μέχρι στιγμής επιβεβαιώνει τη διάθεση για αναστροφή είναι η ελαφρά υπεροχή που εμφανίζει ο FTSE 20 έναντι του ΜΚ40.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που στην Ευρώπη η πτωτική φορά είναι εντονότερη, με τη Φρανκφούρτη να εμφανίζει τις μεγαλύτερες απώλειες. Για τη συνέχεια θα απαιτηθεί μια επιπλέον επιβεβαίωση της ανθεκτικότητας των 2.440 μονάδων, καθώς ο Δείκτης στη διάρκεια της αντίδρασής του (12.15) δεν κατάφερε να υπερβεί τις 2.461 μονάδες (και να κινηθεί με θετικό πρόσημο).

Ενδεχόμενη συντήρησή του μεταξύ 2.452 – 2.462 μονάδων ίσως καταστήσει τολμηρότερους ορισμένους περιφερειακούς παίκτες και επενδυτικά σχήματα που κάνουν και σήμερα αισθητή την παρουσία τους (Ξιφίας, Rainbow, Κλωνατέξ, Connection, Sex Form).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v