Επιχείρηση στήριξης στις 2.400 μονάδες

Μάχη εντυπώσεων αλλά και ουσίας στο ΧΑΑ, με έντονη την προσπάθεια απορρόφησης των πιέσεων στην Intracom και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ανάλογη προσπάθεια και για το Γενικό μέσω Εθνικής και ΟΤΕ.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μάχη εντυπώσεων και ουσίας με επίκεντρο τις πρόσφατες εξελίξεις δίνεται στις αγορές μετοχών, παραγώγων και συμβολαίων επί μετοχών. Εύλογα το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στην προσπάθεια στήριξης άμεσα της Intracom ,αλλά και των συνδεδεμένων εταιριών.

Ανάλογη προσπάθεια καταβάλλεται και σε επίπεδο Γενικού Δείκτη με ”αντιστάθμιση κινδύνου” μέσω των ΟΤΕ και Εθνικής. Αυξημένη εμπορευσιμότητα στη μετοχή της Intracom, όπου επιχειρείται η διαμόρφωση ”φράγματος” στα 9,28 ευρώ και ενθαρρυντικό στοιχείο πως απορροφήθηκαν από την αρχή οι σημαντικές πιέσεις, με αποτέλεσμα να εκτονωθεί σε κάποιο βαθμό η προσφορά.

Έμεσα συνδεδεμένη η μετοχή της Alpha, εμφανίζει την υψηλότερη εμπορευσιμότητα από τον κλάδο, καθώς ρευστοποίηση θέσεων στην τράπεζα ενδέχεται να καλύπτει παράπλευρες αγορές – στήριξη. Να σημειωθεί ότι η μετοχή της Alpha, βρέθηκε και τυπικά σε διαπραγμάτευση εγγύτατα των μακροπρόθεσμων χαμηλών της (17,4 ευρώ).

Με βάση τις μέχρι στιγμής συναλλαγές σε Εθνική και ΟΤΕ, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση πως λειτουργεί μέχρι στιγμής η άτυπη συμφωνία κυρίων (συγκεκριμένα τριών – τεσσάρων θεσμικών) για περιορισμό των ρευστοποιήσεών τους κυρίως στη μετοχή του Οργανισμού. Άλλωστε μέσω Εθνικής και ΟΤΕ, αντισταθμίζεται κατά περίπου 23% η τάση του Γενικού Δείκτη και κατά 28% του FTSE 20.

Εάν στη συνέχεια μετριαστούν οι πωλήσεις στη μετοχή της Intracom και το ”φράγμα” των 9,28 ευρώ μεταφερθεί προς τα 9,35 ευρώ θα ”αναπνεύσουν” εκτός από την Alpha (προς τα 17,7 ευρώ) τόσο ο FTSE 20 (προς τις 1.310) όσο και ο Γενικός (προς τις 2.412).

Απόλυτα δικαιολογημένο και το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η αγορά των παραγώγων, ενώ θα πρέπει να προσεχθεί η διαμορφούμενη σχέση αγοραστών σε συμβόλαια συγκεκριμένων μετοχών και των θέσεων ”πωλητών” στον FTSE 20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v