Δέσμια της αβεβαιότητας βρίσκεται η Σοφοκλέους

Καθαρά εκτός Σοφοκλέους παίζεται αυτή τη στιγμή το ”μεγάλο παιχνίδι”. Ενώ ορισμένοι αναλυτές κάνουν λόγο για ”ιταλοποίηση” της πολιτικής ζωής, η αγορά δέχεται τους κραδασμούς της αβεβαιότητας που διαχέεται σε ολόκληρο το πολιτικοοικονομικό σκηνικό.

Δέσμια της αβεβαιότητας βρίσκεται η Σοφοκλέους
Εντονη ανησυχία σε σειρά παραγόντων της αγοράς προξενούν οι τελευταίες πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις, πέριξ της Σοφοκλέους.

Στη νέα αποτυχία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής ήλθαν να προστεθούν οι δικαστικές διώξεις εναντίoν του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη , oι οποίες χθές προκάλεσαν πανικό πωλήσεων σε σειρά τίτλων του ομώνυμου ομίλου και επέδρασαν καταλυτικά στην πορεία των τιμών.

Εν τούτοις ο προβληματισμός δεν επικεντρώνεται στη περίπτωση Κόκκαλη, αλλά στο γενικότερο κλίμα, που αποπνέει μια αίσθηση ”παράλυσης”.



Κύριο στοιχείο του κλίματος είναι οι αλληλοκατηγορίες σε πολιτικό και όχι μόνον επίπεδο, για ”σκοτεινούς κύκλους” και συμφέροντα , για συνομωσίες που εξυφαίνονται από τη μία ή την άλλη πλευρά.

Κατηγορίες που σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν την αίσθηση ότι αποτελούν άλλοθι για το έλλειμμα πραγματικής πολιτικής δράσης, σε μία περίοδο κατά την οποία οι ανακατατάξεις θα επέλθουν έστω και υποχρεωτικά.

Την ίδια στιγμή στο προσκήνιο της πολιτικής επικαιρότητας βρίσκεται η πρόταση Λαλιώτη για ”κεντροαριστερό μέτωπο” με ταυτόχρονη προφανώς αλλαγή του εκλογικού νόμου, όχι μόνον για τις δημοτικές εκλογές αλλά και ευρύτερα.

Όλα αυτά, ο κύκλος της διαπλοκολογίας και των καταγγελιών περι διαφθοράς, σε συνδυασμό με την πρωτοβουλία συσπείρωσης κεντροαριστερών δυνάμεων, οδηγούν πολλούς αναλυτές στο συμπέρασμα ότι οδεύουμε προς την ”ιταλοποίηση” της πολιτικής μας πραγματικότητας, με άγνωστες βραχυμεσοπρόθεσμες επιπτώσεις, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την οικονομία.

Στη σημερινή συνεδρίαση η Σοφοκλέους ενδεχεται να επιχειρήσει μια διόρθωση της πτωτικής υπερβολής που έχει προηγηθεί, καθώς σύμφωνα και με την τεχνική ανάλυση η βραχυπρόθεσμη πτωτική τάση δείχνει σημάδια πρόσκαιρης εκτόνωσης.

Ωστόσο η οποιαδήποτε βραχυχρόνια αντίδραση δεν αλλάζει σε κάτι την απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζει η αγορά.

Γ.Παπ.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v