Απέφυγε τα χειρότερα η Σοφοκλέους

Η διαπραγμάτευση σημαντικών τίτλων στα χαμηλά έτους έδωσε αφορμή για επανατοποθετήσεις, ενώ, παρά την πίεση στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης, οι μετοχές του ομίλου Intracom έκλεισαν με θετικό πρόσημο. Μάλλον, η πρώτη μάχη στον πόλεμο εναντίον της απαξίωσης κερδήθηκε.

Επιχείρηση σταθεροποίησης Γενικού Δείκτη και αγοράς σήμερα στη Σοφοκλέους, καθώς η έντονα πτωτική κίνηση των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση έδωσε στο τελευταίο ημίωρο το έναυσμα επανατοποθέτησης κάποιων θεσμικών χαρτοφυλακίων στα σημερινά ενδοσυνεδριακά χαμηλά.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τίτλοι συμφερόντων του κ. Σ. Κόκκαλη, με τις τρεις εισηγμένες όπου εμφανίζεται ως μεγαλομέτοχος (Ιντρακόμ Ιντρακάτ, Ιντραλότ) να καταγράφουν σήμερα σημαντικά κέρδη. Ειδικότερα, η Ιντρακόμ έκλεισε ενισχυμένη κατά 0,81%, η Ιντρακάτ ενισχύθηκε με ποσοστό 0,47%, ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε η Ιντραλότ (5,71%).

Παρά το νέο κλείσιμο του Γενικού Δείκτη σε αρνητικό έδαφος (2.409,26 μονάδες – απώλειες 0,37%) θετικό είναι το γεγονός ότι υπήρξε ζήτηση από μέρους θεσμικών χαρτοφυλακίων, ενώ αποφεύχθηκε η γενίκευση ρευστοποιήσεων κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών. Αν αναζητήσει κανείς τα αίτια της σημερινής ”μίνι αντίδρασης”, θα πρέπει να γίνει λόγος για καθαρή αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα, όπως και επίσης για μια μερική προσπάθεια εξομάλυνσης της χθεσινής υπερβολής.

Εντούτοις, το γεγονός ότι η συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε σημαντική μείωση σε σχέση με χθες (115 εκατ. ευρώ), σε συνδυασμό με τις πιέσεις που δέχθηκε εκ νέου η Panafon (-2%) οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ακόμα και στις νέες χαμηλότερες αποτιμήσεις των τίτλων του FTSE 20 δεν υπάρχει σημαντική διάθεση για κάτι άλλο πέρα από το trading.

Βραχυπρόθεσμα, και με την τάση των ΣΜΕ στα ΧΠΑ να μην παρέχει ενδείξεις για το τι μέλλει γενέσθαι, εκτιμάται ότι η υποκείμενη αγορά θα επιχειρήσει δημιουργία βάσης στην περιοχή των 2.400 μονάδων, κάτι που μπορεί να συντελεστεί όμως μόνο εάν και εφόσον υπάρξει συσσώρευση κεφαλαίων στα τρέχοντα επίπεδα τιμών των δεικτοβαρών μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v