Επανήλθε... πτωτικά η Σοφοκλέους

Εύθραυστες αποδείχθηκαν τελικώς οι ισορροπίες πάνω από τις 2.400 μονάδες που επικρατούσαν στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, καθώς οι πιέσεις σε ”βαριά χαρτιά” και η υπερίσχυση των πωλητών στην Intracom (-7%) αντέστρεψαν σημαντικά το κλίμα στην τελευταία ώρα.

Επιστροφή στην πτώση και υποχώρηση του Γενικού Δείκτη τιμών κάτω από το επίπεδο των 2.400 μονάδων κατά τη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, καθώς οι έντονες πιέσεις που δέχθηκε η μετοχή της Intracom (-7%), παρά τη μερική ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, σε συνδυασμό με τις ρευστοποιήσεις στην Εθνική (-1%) οδήγησαν χαμηλότερα Δείκτη και αγορά.

Επιπροσθέτως, εμφανής υπήρξε για άλλη μια συνεδρίαση η αποκόμιση κερδών που συντελέστηκε κατά το μέσο της συνεδρίασης από όσους είχαν τοποθετηθεί από το άνοιγμα, άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι για μεγάλο μέρος της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης κινούνταν σε θετικό έδαφος.

Εξάλλου οι βραχυχρόνιες τοποθετήσεις σε τίτλους της Περιφέρειας και δη η μερική αυτονόμηση της μικρής κεφαλαιοποίησης συνέβαλε στο να κλείσουν 107 μετοχές με κέρδη, ενώ στις 12.15 μόλις 15 υποχωρούσαν.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε τελικά στις 2.394,16 μονάδες (-0,63%), με τη συναλλακτική δραστηριότητα να εμφανίζει περαιτέρω συρρίκνωση, ανερχόμενη μόλις στα 97 εκατ. ευρώ.

Βραχυπρόθεσμα, με την αγορά να υποφέρει ακόμη από τις πρόσφατες εξελίξεις στο δικαστικό μέτωπο, είναι εξαιρετικό δύσκολο να υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον δεδομένης της έλλειψης ”εμπιστοσύνης” καθώς και του έντονου volatility, το οποίο αποτελεί έρεισμα για τοποθετήσεις βραχυχρόνιου και μόνο χαρακτήρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v