Ζητεί στηρίγματα για αντίδραση το ΧΑΑ

Η αφορμή για αντίδραση, που ζητούσε η Σοφοκλέους φαίνεται να ήρθε από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ενώ ζητούμενο παραμένει μια διορθωτική ανοδική αντίδραση προς τις 2.520 μονάδες. Θετική αντίδραση αναμένεται πιθανώς στον FTSE-20, αλλά και τη μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αφορμή που ζητούσαν όσοι αποφάσιζαν να στηρίξουν την αγορά, προχθές το βράδυ, έρχεται από την αντίπερα του Ατλαντικού όχθη. Το ζητούμενο όμως για την αγορά, τους αγοραστές των προηγούμενων δύο-τριών συνεδριάσεων είναι σε ποια επίπεδα τιμών μπορούν ουσιαστικά να βρουν... ζήτηση δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατεί και διεθνώς.

Μένει να επιβεβαιωθεί σήμερα αν η αγορά προσβλέπει σε μια βραχυπρόθεσμη διορθωτική ανοδική αντίδραση προς τις 2.520 μονάδες ή έναν σταθερότερο μεσοπρόθεσμα ”κυματισμό” προς υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Αν κρίνουμε πάντως από την... ανταπόκριση που έτυχε το νομοσχέδιο για την επιχειρηματικότητα του αρμόδιου υπουργού, από τους καθ’ όλα υπεύθυνους και την ιδιαίτερα οξεία κριτική του ΣΕΒ, η αγορά καλά κρατεί. Δεδομένου του πενιχρού έργου και της περιορισμένης αποτελεσματικότητας που παρουσιάζει το οικονομικό επιτελείο η Σοφοκλέους λίγο – πολύ, αφομοιώνει - ενσωματώνει όλες τις ανησυχίες που διατυπώνονται από όλο και περισσότερους φορείς και αρμοδίους.

Σε ό,τι αφορά στον FTSE20 με βάση τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο κυρίως σε ΟΤΕ, Εθνική και Alpha, εκτιμάται ότι είναι εφικτή μια αντίδραση προς τις 1.340 μονάδες. Σχετική εκτίμηση επιβεβαιώνει και η λήψη θέσεων σήμερα το πρωί σε συμβόλαια Μαρτίου επί του συγκεκριμένου δείκτη.

Θετικότερες είναι οι διαθέσεις όσων δραστηριοποιούνται στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, με δείγμα των προθέσεών τους να δίνεται χθες μέσω των Sex Form και Ξιφία (Π). Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένα επενδυτικά σχήματα έχουν την πρόθεση, να ενεργοποιηθούν στην κατηγορία μετοχών όπου δραστηριοποιούνται εάν και εφόσον διαπιστώσουν πως όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια στήριξης τις τελευταίες δύο ημέρες παραμένουν ”εντός παιδιάς”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v