Κρίσιμες ώρες, όχι μόνο για Σοφοκλέους

Παλαιότερες και δυστυχώς χειρότερες ημέρες, θυμίζει πλέον η κατάσταση στη χώρα μας, συμπαρασύροντας και την ”ψυχολογία” της αγοράς, Σημειωτέον δε οτι με τον όρο αγορά δεν εννοείται αυστηρά και μόνον η Σοφοκλέους, αλλά ευρύτερα το επιχειρηματικό κλίμα.

Κρίσιμες ώρες, όχι μόνο για Σοφοκλέους
Οι αγρότες ετοιμάζονται να κατέβουν στην Αθήνα, οι μικρομεσαίοι κινητοποιούνται για να καταλάβουν ...εφορίες, (αφού το υπουργείο Οικονομικών επιμένει στη φορομπηχτική ”αναδρομή” του ΦΠΑ), οι βιομήχανοι δηλώνουν οτι το νομοσχέδιο για την επιχειρηματικότητα δεν τους καλύπτει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει λόγο για δυσωδία στην πολιτική μας ζωή!

Παλαιότερες και δυστυχώς χειρότερες ημέρες, θυμίζει πλέον η κατάσταση στη χώρα μας, συμπαρασύροντας και την ”ψυχολογία” της αγοράς.

Είναι δε χαρακτηριστικό οτι οι διώξεις κατα του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη αποδίδονται επισήμως από πολλούς (και πολιτικούς) σε ”κόντρες” μεταξύ μεγαλοεπειχειρηματικών συμφερόντων, αποδεικνύοντας έτσι οτι οι επαϊοντες του χώρου θεωρούν την κοινή γνώμη έτοιμη πλέον να δεχτεί οτι τίποτα σε αυτή τη χώρα δεν λειτουργεί ως θα έπρεπε, χωρίς εξωθεσμικές παρεμβάσεις και συμφέροντα .

Μέσα σε αυτό το κλίμα αναμένεται το προσεχές διάστημα και η επίσημη διαπίστωση των καθυστερήσεων στα κρίσιμα οικονομικά μέτωπα. Αναμφιβόλως η Ευρωπαική Ενωση, ο ΟΟΣΑ και άλλοι οργανισμοί, δεν θα αργήσουν να επαναβεβαιώσουν τα ..προφανή.Ηδη η Κομισιόν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Οτι λόγω καθυστερήσεων και ανωμαλιών κινδυνεύουμε να χάσουμε όσα κερδίσαμε τα τελευταία χρόνια!

Υπό αυτό το πρίσμα η Σοφοκλέους καλείται σήμερα να δώσει νέα μάχη ενάντια στις υποτιμητικές τάσεις, στηριζόμενη κυρίως στην προηγηθείσα απαξίωση των τιμών της και στις εφεδρείες όσων εξακολουθούν να διατηρούν ισχυρές θέσεις στους τίτλους της. Αναμφίβολα πάντως ο ”αγώνας” είναι αυτές τις ώρες άνισος , αφού η ψυχολογία οποιασδήποτε αγοράς, υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί παρά να είναι πτωτική.

Παρ όλα αυτά η σχέση χαμένων κερδισμένων στη χθεσινή συνεδρίαση ( 176 μετοχές έκλεισαν με κέρδη) αλλά και η συμπεριφορά ορισμένων μετοχών μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης δίνει ελπίδες. Σημειώνεται οτι από σήμερα ξεκινά η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων σε μεγάλα Blue Chip.

Γ.Παπ.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v