ΧΑΑ: Πιέσεις στα όρια των 2.400 (update)

Μάχες γύρω από τις 2.400 μονάδες διεξάγονται την τελευταία ώρα της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους, καθώς εντάθηκαν οι πιέσεις στα ”βαριά χαρτιά”, αλλά και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Ο Γ.Δ. έφθασε έως και τις 2.437,75 μονάδες, ενώ αυτή την ώρα 181 μετοχές κινούνται αρνητικά και 103 θετικά. Ισχυρές πιέσεις στην Intracom.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ακολουθώντας πρακτική ιδιότυπης συντήρησης δυνάμεων με προφανή επιδίωξη τη διαμόρφωση κάποιων κοινά αποδεκτών ”στηρίξεων”, αντιδρά η αγορά.

Το κατ’ αρχάς θετικό, τηρουμένων των αναλογιών και δεδομένης της συγκυρίας, είναι η ”συντήρηση” του Δείκτη υψηλότερα των 2.400 μονάδων. Το αρνητικό μέχρι στιγμής στοιχείο αφορά στην ιδιαίτερη νευρικότητα που εύλογα χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών. Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζουν και άλλες μετοχές οι διακυμάνσεις, για παράδειγμα της Intracom.

Οι συναλλαγές των 35 εκατ. ευρώ (12.50) προοιωνίζονται τζίρο περίπου 80-85 εκατ. ευρώ για σήμερα. Με αυτές τις συναλλαγές μπορεί να ”κρατηθεί” η αγορά υψηλότερα των 2.430 – 2.435 μονάδων, καθώς θετικό είναι και το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Εάν για την επόμενη ώρα, κυρίως η Alpha, μέσω της οποίας επιχειρείται η ”ώθηση” του FTSE 20, επαναπροσεγγίσει τα προηγούμενα ενδοσυνεδριακά ”υψηλά” της, ο FTSE 20 μπορεί να κινηθεί προς τις 1.328.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, η διαμορφωμένη ισχυρότερη τάση δεικτών μετοχών εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω, διαμορφώνοντας ακόμη πιο ευνοϊκό περιβάλλον για τα 4/5 της αγοράς.

Κλάδος που χρήζει προσοχής σήμερα, η πληροφορική, δίνει και αυτή από την πλευρά της ένα δείγμα των προθέσεων όσων δραστηριοποιούνται βραχυπρόθεσμα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Για να επιβεβαιωθούν όλα αυτά θα πρέπει από τη 13.00 και μετά να βαίνει ισχυροποιούμενη η φορά του Γενικού Δείκτη αφού προηγουμένως έχει διαμορφώσει ”βάση” στήριξης στις 2.425 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v