Μικρά τα περιθώρια αντίδρασης του ΧΑΑ

Συνεχίζεται η αιχμαλωσία της Σοφοκλέους από τις γενικότερες, οικονομικές και μη εξελίξεις που οδηγούν σε υποτιμητική κερδοσκοπία. Κάποια ασθενή τεχνικά σήματα, μάλλον εξουδετερώνονται από την ίδια την ψυχολογία.

Μικρά τα περιθώρια αντίδρασης του ΧΑΑ
Συνεχίζονται οι αρνητικές εξελίξεις καθώς η Ευρωπαική Ενωση καυτηριάζει πλέον ανοικτά την ολιγωρία της κυβέρνησης σε σχέση με τις διαρθρωτικές αλλαγές (ασφαλιστικό, αγορά εργασίας) αλλά και τη βραδύτητά της στις ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες -όταν κινούνται- κινούνται με ρυθμό... χελώνας.

Χθες η κυβέρνηση έδωσε ένα ακόμη ανοικτό δείγμα αδυναμίας. Παραδεχόμενη ουσιαστικά οτι αδυνατεί να ελέγξει τον ηλετρονικό παράνομο τζόγο, αποφάσισε, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, να απαγορεύσει όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια -τυχερά και μή-σε δημόσιους χώρους!

Το καυστικό σχόλιο της αντιπολίτευσης, για μέτρα του τύπου ”πονάει δόντι, κόβει κεφάλι” ατυχώς φαίνεται οτι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δημιουργώντας ανησυχίες για το τί θα συμβεί σε πολύ σοβαρότερα θέματα από την έξοδο του pac-man στη ...παρανομία.

Το απαξιωτικό κλίμα συντηρείται στη Σοφοκλέους με επίκεντρο τις μετοχές του ομίλου Κόκκαλη ,αλλά και άλλων εταιριών που είτε συνδέονται με τον όμιλο, είτε υποθετικά εντάσσονται σε ”κοινό άξονα”.

Οι ρευστοποιήσεις στη μετοχή της Intracom, συνοδεύτηκαν από σωρεία φημών και πληροφοριών δικαστικής, ”αστυνομικής” αλλά και χρηματιστηριακής φύσεως, ανατρέποντας πλήρως τη προσπάθεια ανασύνταξης της αγοράς.

Κατα τη σημερινή συνεδρίαση, δοθέντος και του κλίματος στην Αμερική, όπου ο Nasdaq κατέγραψε σημαντικές απώλειες, επιστρέφοντας στη περιοχή των 1700 μονάδων, οι απαιτήσεις δεν μπορεί να είναι μεγάλες.

Ορισμένοι τεχνικοί αναλυτές υποστηρίζουν οτι σήμερα ενδέχεται να εκδηλωθεί μια ανοδική αντίδραση, η οποία πάντως ακόμη κι εάν συμβεί θα είναι μαλλον πολύ βραχυχρόνια.

Γ.Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v