Εχει ημερομηνία λήξεως η πίεση στο ΧΑΑ;

Τα επίπεδα στα οποία μπορεί να εκτονωθεί η κρίση που ταλανίζει και πάλι τη Σοφοκλέους παραμένει το ζητούμενο για τους παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι ως προς τον χρονικό ορίζοντα της εκτόνωσης βλέπουν τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεδομένης της αρνητικής συγκυρίας που πιέζει χαμηλότερα τις διεθνείς αγορές το ζητούμενο για τη Σοφοκλέους που αντιμετωπίζει και τα δικά της προβλήματα είναι τα επίπεδα όπου μπορεί να εκτονωθεί η κρίση.

Εάν θεωρηθεί, ότι σημαντικές ανοιχτές θέσεις ”αέρα”, που αγοράστηκαν το διήμερο Τρίτης – Τετάρτης πρέπει να ρευστοποιηθούν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα – Τρίτη θα πρέπει να αναζητηθεί προς εκείνες τις ημέρες το ενδεχόμενο ”ανάσας” για την αγορά.

Οι κυκλικές ρευστοποιήσεις εγχώριων θεσμικών, που σήμερα συνεχίζονται με κάποιες τράπεζες και λιγότερο τηλεπικοινωνιακές μετοχές μπορεί να εκτονωθούν σταδιακά προς τη συνεδρίαση της Τρίτης. Κάτι τέτοιο απαιτεί βέβαια την προϋπόθεση ότι θα εξασθενήσουν οι πιέσεις στην Intracom, συγκεκριμένους τραπεζικούς τίτλους, διατηρώντας τον μεν FTSE 20 υψηλότερα των 1.280 μονάδων, τον δε Γενικό στα τρέχοντα ή και ίσως χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Με βάση τις συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή της συνεδρίασης της Τρίτης μέχρι και τώρα υπολογίζεται πως στις 1.280 μονάδες του FTSE 20 διαμορφώνεται μια πρώτη στήριξη και στο ακραίο ενδεχόμενο πέριξ των 1.250 το ”έσχατο φράγμα” σύμφωνα με διορατικούς αναλυτές.

Το ζητούμενο κατά συνέπεια είναι στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις να εκτονωθούν οι πιέσεις, να διαμορφωθούν επίπεδα ελκυστικά όπου θα μπορούσαν σταδιακά να αρχίσουν αν επανατοποθετούνται ορισμένοι θεσμικοί και να ακολουθήσει μια φάση συσσώρευσης – συγκέντρωσης της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v