Τίποτα θετικό για το χρηματιστήριο

Ζοφερή παραμένει η εικόνα για τη Σοφοκλέους. Οι ελπίδες αντίδρασης είναι ελάχιστες, ενω τεχνικοί αναλυτές προεξοφλούν την εμφάνιση ακόμη πιο χαμηλών τιμών. Αρνητικές οι επιρροές και από τις εξελίξεις στο γενικότερο περιβάλλον.

Τίποτα θετικό για το χρηματιστήριο
Χωρίς ουσιαστικό στήριγμα προβλέπεται να κινηθεί σήμερα η αγορά. Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, πολλοί αναλυτές εκτιμούν οτι η καθυστέρηση δημοσιοποίησης τους ( μόλις τρεις ημέρες πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας έχουν δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα τους εταιρίες που μετρούνται στα δάκτυλα δύο χεριών) σημαίνει μάλλον ”κακά νέα”.

Η αρνητική έκπληξη στα αποτελέσματα της Αlpha Bank, εκτιμάται οτι θα έχει και συνέχεια μόλις ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα άλλων μεγάλων τραπεζών.

Σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, η άγρια λεκτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και οι αλληλοκατηγορίες περι διαπλοκής δεν προμηνύουν τίποτα καλό.

Ταυτόχρονα χθες κυκλοφόρησαν και πληροφορίες οτι η κυβέρνηση θα περάσει στην ”αντεπίθεση”, πιθανώς κατονομάζοντας τους κύκλους, που όπως η ίδια υποστηρίζει, προωθούν ”σχέδιο εκτροπής” του πολιτεύματος. Μεταξύ των εγκεφάλων του εγχειρήματος, λένε οι ίδιες ”διαρροές”, περιλαμβάνονται τρείς επώνυμοι επιχειρηματίες.

Από τεχνικής πλευράς, η εικόνα της Σοφοκλέους είναι μάλλον ζοφερή. Κατα την άποψη ορισμένων αναλυτών, σημεία ουσιαστικής στήριξης δεν βρίσκονται παρά μόνον κάτω από τις 2300 μονάδες!

Εμπράκτως, η σημερινή συνεδρίαση θα κριθεί από τη διάθεση ισχυρών παικτών (θεσμικών και άλλων) να τοποθετήσουν στα τρέχοντα επίπεδα τη ρευστότητα τους, ή να αναμείνουν περαιτέρω διολίσθηση των τιμών.

Γ.Παπ.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v