Ασανσέρ η Σοφοκλέους εν μέσω νέων φημών

Εναλλαγές προσήμων εμφανίζει η Σοφοκλέους εν μέσω έντονων φημών για νέες διώξεις και αποκαλύψεις. Στα ενθαρρυντικά στοιχεία η προσπάθεια που καταβάλλεται με επίκεντρο την Εθνική, ενώ σημαντικές πιέσεις ασκούνται στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οταν η πραγματική οικονομία τίθεται στη γωνία από τις (παρα)πολιτικές εξελίξεις και η άκριτη φημολογία χτυπά... κόκκινο, είναι στα αξιοσημείωτα πως η αγορά αντιδρά στο ”μπλε”.

Η έντονη φημολογία για νέο επικείμενο γύρο διώξεων, που εμπλέκει βεβαίως και εισηγμένους, δεν γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό ενδέχεται να επιβεβαιωθεί, απαιτείται όμως άμεσα δραστική αποσαφήνιση προθέσεων και διαλεύκανση, τουλάχιστον επιχειρηματικά, όσων κυκλοφορούν στο παρασκήνιο.

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα θα μπορούσε να θεωρηθεί ενθαρρυντική ένδειξη η προσπάθεια που καταβάλλεται κυρίως με επίκεντρο την Εθνική, καθώς αποδίδει καρπούς. Η αγορά τουλάχιστον για σήμερα επιτρέπει στα όποια επενδυτικά σχήματα δραστηριοποιούνταν να παραμείνουν ενεργά, εντός παιδιάς, συντηρώντας το όποιο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Οι συναλλαγές τα 45 εκατ. ευρώ δεν θεωρούνται πολλές, φανερώνουν την διάθεση ορισμένων πωλητών να μεταθέσουν για αργότερα ενδεχομένως τις πράξεις τους, κι εν πάση περιπτώσει να δώσουν μία ευκαιρία στην αγορά.

Απαιτείται όμως, όπως προαναφέρθηκε, άμεσο ξεκαθάρισμα της υφέρπουσας φημολογίας που μόνο κακό και πρόσθετη ταλαιπωρία επιφέρει στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v