Εθισμένη στο... κόκκινο η Σοφοκλέους

Παρά τις διαθέσεις για θετική μεταστροφή του κλίματος στη Σοφοκλέους με όχημα τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, επενδυτικά σχήματα και βραχυπρόθεσμοι παίκτες παραμένουν επιφυλακτικοί με αποτέλεσμα η αγορά να γυρίσει και πάλι σε αρνητικό πρόσημο.

του Mιχαήλ Γελαντάλι

Οι αγορές κυρίως στη μετοχή της Εθνικής λόγω της μερισματαπόδοσης που μπορεί να παρουσιάσει είναι οι μόνες άξιες αναφοράς κινήσεις κυρίως θεσμικών στη Σοφοκλέους.

Από τους υπόλοιπους τραπεζικούς κύκλους προβληματίζει η εδώ και καιρό συνεχής υποχώρηση της μετοχής της Πειραιώς με διαγραμματική απεικόνιση ίσως την ασθενέστερη των τελευταίων δυο – δυόμισι ετών. Περιορισμένες αγορές καταγράφονται και στη μετοχή της Αlpha, κάποιες προσπάθειες γίνονται στην Cosmote, ”παλεύει” τα 17 ευρώ ο ΟΤΕ, δίνει ανάσες οι Βιοχάλκο αλλά παραμένει υψηλός ο τζίρος στην Ιντρακόμ (περίπου 400 χιλ. τεμάχια στις 13:15).

Επενδυτικά σχήματα και βραχυπρόθεσμοι παίκτες εξακολουθούν να παραμένουν επιφυλακτικοί με πενιχρά μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα της δραστηριότητάς τους. Το παρήγορο είναι πως οι συναλλαγές την πρώτη ώρα με την πλειονότητα των αγορών σε υψηλότερες τιμές δεν είναι τόσες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν και νέα ”ομάδα εγκλωβισμένων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v