Panafon: Αύξηση ενοποιημένων EBITDA 10,3%

Αύξηση 14,2% και 10,3%, αντίστοιχα, παρουσίασαν ο τζίρος και τα EBITDA του ομίλου Panafon για το διάστημα Απρίλιος – Δεκέμβριος 2001. Αντίθετα, μείωση 6,1% σημείωσαν τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη, ενώ οι συνολικές επενδύσεις για το 9μηνο έφτασαν τα 114,5 εκατ. ευρώ.

Panafon: Αύξηση ενοποιημένων EBITDA 10,3%
Αύξηση της τάξης του 14,2% και 10,3%, αντίστοιχα, σημείωσαν ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών και τα ενοποιημένα EBITDA της Panafon στο χρονικό διάστημα Απρίλιος – Δεκέμβριος 2001.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας για την συγκεκριμένη περίοδο που έληξε στις 30 Δεκεμβρίου 2001, ανήλθε σε 738,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 310,9 εκατ. ευρώ.

Tο περιθώριο EBITDA ανήλθε σε 42,1%, μειωμένο κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το αντίστοιχο της περυσινής περιόδου, επηρεασμένο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από την απορρόφηση της Unifon (υψηλότερη συμμετοχή πωλήσεων συσκευών και πολυμέσων στον κύκλο εργασιών).

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 187,4 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μείωση κατά 6,1%, η οποία οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στις υψηλότερες αποσβέσεις (επιπλέον αποσβέσεις αδειών 2ης και 3ης γενιάς) σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι συνολικές επενδύσεις κατά την περίοδο έφθασαν τα 114,5 εκατ. ευρώ (15,5% επί των πωλήσεων).

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων εννιαμήνου (Απρίλιος – Δεκέμβριος 2001) ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Γιώργος Κορωνιάς δήλωσε τα εξής: ”Το τελευταίο διάστημα η εταιρία ενίσχυσε περαιτέρω τη θέση της στην ελληνική αγορά προχωρώντας σε στρατηγικές επιχειρηματικές κινήσεις όπως η επιτυχής ολοκλήρωση της απορρόφησης βασικών εμπορικών συνεργατών της (π.χ. Unifon, Panafon Emporiki, Nextnet) και η έναρξη λειτουργίας και επέκταση της αλυσίδας καταστημάτων Vodafone.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την πρόσφατη υιοθέτηση του εμπορικού σήματος Vodafone καθώς και την οργανωτική αναδιάρθρωση υπό το πρίσμα ενός πιο αποδοτικού, ευέλικτου και λιτού σχήματος συμβάλλουν αποφασιστικά στην συνεχή αναπτυξιακή της πορεία. Η κερδοφόρος ανάπτυξη της εταιρίας δικαιώνει απόλυτα τις παραπάνω επιλογές και αποτελεί γνώμονα για την αντιμετώπιση των επερχόμενων προκλήσεων στην τηλεπικοινωνιακή αγορά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v