Στάση αναμονής έως αύριο στο ΧΑΑ

Με χαμηλoύς ρυθμούς κινούνται τα επενδυτικά σχήματα, έχοντας κατά νου τις εταιρικές ανακοινώσεις, ενώ ικανοποιητική θεωρείται η αγοραστική διάθεση για ΟΤΕ, Εθνική, Alpha. Απαραίτητο στοιχείο η συσσώρευση στο εύρος 2.380 - 2.410 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με χαμηλότερο ρυθμό κινούνται σήμερα τα κάθε δυναμικότητας θεσμικά και επενδυτικά σχήματα, καθώς η αγορά μέχρι και αύριο θα κινείται με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων.

Το ενθαρρυντικό είναι πως μετοχές εταιριών με καθαρούς και ευανάγνωστους ισολογισμούς αντιδρούν θετικά με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της Hyatt, του Τιτάνα και ορισμένων ακόμη αυτής της κατηγορίας. Κατά συνέπεια το όποιο πρόβλημα επικεντρώνεται στις μετοχές εκείνων των εταιριών που είτε υπάρχει διάψευση προσδοκιών, είτε αναδεικνύονται ”τρύπες” ρευστότητας και ανάλογου χαρακτήρα προβλήματα.

Αυτό δικαιολογεί την φάση αναμονής, που μέχρι στιγμής επιδεικνύεται για ένα μεγάλο μέρος της αγοράς. Θα πρέπει να θυμηθούμε πως στο αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, είχε ταλαιπωρηθεί ένα τμήμα της αγοράς, ειδικότερα μετοχές – επιλογές βραχυπρόθεσμων παικτών, προσφέροντας χαμηλότερες τιμές, όπου και επανατοποθετήθηκαν όσοι ρευστοποιούσαν προτού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Η συσσώρευση στο εύρος 2.380 – 2.410, δεδομένης της συναλλακτικότητας των 40 εκατ. ευρώ (13:30) θεωρείται απαραίτητη για να ισχυροποιηθεί βάση ”στήριξης” για ορισμένους σημείο εκκίνησης για τη συνέχεια. Για μια συσσώρευση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και απώλειες, συμβάλλουν τόσο η θετική πορεία των ξένων αγορών, όσο και η αγοραστική διάθεση συγκεκριμένων εγχώριων θεσμικών σε ΟΤΕ, Εθνική, Alpha και τρεις, τέσσερις ακόμη μετοχές. Για την επόμενη ώρα απαιτείται η για μία ακόμη φορά επιβεβαίωση του εύρους διακύμανσης 2.395 – 2.405 με συναλλαγές περίπου 15 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v