Αντίδραση ή εκτόνωση;

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση, ωστε να διαπιστωθεί εάν η ανοδική κίνηση της Τρίτης, θα έχει συνέχεια με ικανοποιητικούς όρους. Σημαντική θα είναι η επίδραση εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και οι όποιες εξελίξεις στο πολιτικοοικονομικό περιβάλλον.

Αντίδραση ή εκτόνωση;
Κρίσιμη θα είναι για τη Σοφοκλέους η σημερινή συνεδρίαση. Η χθεσινή ημέρα, έδωσε μια σειρά από θετικά σήματα. Ο Γενικός Δείκτης πέρασε όλα τα σημεία αντίστασης κάτω από τις 2.400 μονάδες κινούμενος με ένταση, ο τζίρος κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά για τη περίοδο επίπεδα, υπήρξε αγοραστικό ενδιαφέρον για τη πλειονότητα των μετοχών και ορισμένοι τεχνικοί δείκτες έδωσαν μετά από καιρό σήματα αγοράς.

Εν τούτοις μέλλει να διαπιστωθεί εάν η χθεσινή συμπεριφορά πρέπει να ερμηνευθεί ως μία αντίδραση στη συνεχή πίεση των 16-17 προηγούμενων συνεδριάσεων, ή εάν μπορούμε να μιλήσουμε για μια έστω και βραχυχρόνια εκτόνωση των πτωτικών τάσεων, καθώς σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα η τάση παραμένει τεχνικά ως είχε.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που επίκεινται για τον ΟΤΕ, τις λοιπές μεγάλες τράπεζες , την Intracom και άλλες εταιρίες, όπως επίσης και τυχόν ”αιφνιδιασμοί” της αγοράς, από εξελίξεις στο γενικότερο περιβάλλον.

Οι δηλώσεις Παπαδήμου οτι δεν πρέπει να αναμείνουμε άλλες μειώσεις επιτοκίων στην Ευρώπη, ερμηνεύονται ως εμπιστοσύνη στην εξέλιξη των μακροοικονομικών της ευρωζώνης, ενω ανησυχία μάλλον δημιουργεί η μή αναμενόμενη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Γ.Παπ.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v