Πυρ ομαδόν από πωλητές στο XAA

Εκτεταμένες πιέσεις ασκούνται αυτήν την ώρα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του ταμπλό της Σοφοκλέους. Οι ισχυρότερες πιέσεις ασκούνται στα ”βαριά χαρτιά”, γεγονός που αποδίδεται στα εταιρικά αποτελέσματα και στο όργιο φημολογίας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θαυμαστά αποτελέσματα, έργα μαθητευόμενων μάγων... με την αγορά να δοκιμάζει, προτού αντιδράσει δυναμικά ανοδικά, τις 2.310 μονάδες σε επίπεδο Γενικού Δείκτη και την περιοχή των 1.250 για τον FTSE 20.

Το πρώτο κύμα ρευστοποιήσεων (30 εκατ. ευρώ) φέρνει με ελεγχόμενη προσφορά και εύλογη απουσία αγοραστών πληθώρα μετοχών σε αρκούντως ελκυστικά επίπεδα τιμών.

Συγκρίνοντας την αντίδραση της αγοράς σήμερα, μας παραπέμπει σε ανάλογη συμπεριφορά την περίοδο δημοσίευσης αποτελεσμάτων 9μήνου. Η ουσιαστική διάσταση προβλέψεων, εκτιμήσεων και αποτελεσμάτων αποτελεί μια χρήσιμη ”κρισάρα” για όσους προσεγγίζουν τεχνικά και επενδυτικά την αγορά.

Για τη συνέχεια αναμένεται σταδιακή απορρόφηση των πωλήσεων, σταθεροποίηση και αντίδραση τουλάχιστον των υγιών επιχειρήσεων σε πρώτη φάση. Από την πλευρά της η αγορά περιμένει επιτέλους τις Αρχές να λάβουν θέση για τα... επίκαιρα και ενδιαφέροντα που ταλαιπωρούν τη Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v