Οι πωλητές έχουν ”το πάνω χέρι”

Μεταξύ του δικαστικού δελτίου, της φημολογίας, αλλά και των εταιρικών αποτελεσμάτων θα πρέπει να αναζητηθεί η πυξίδα για τη πορεία της αγοράς, σήμερα αλλά και τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Οι πωλητές έχουν ”το πάνω χέρι”
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ”παρών” και για μετά το 2004, η κυβερνηση προσπαθεί να ανοίξει τη πόρτα διαφόρων σημαντικών θεμάτων, αλλά συναντά αντιδράσεις πριν περάσει το... κατώφλι(όπως συνέβη χθές με το ασφαλιστικό θέμα) και ο πόλεμος μεταξύ διαφόρων συμφερόντων συνεχίζει να μαίνεται.

Τα εταιρικά αποτελέσματα, δεδομένου οτι ουσιαστικά έχουν προεξοφληθεί σε σημαντικό βαθμό, εξαιρουμένων των ελαχίστων θετικών και αρνητικών ”εκπλήξεων”, δεν αναμένεται να δώσουν σημαντική ώθηση στην αγορά είτε προς την μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια συγκυρία που καθιστά δυσχερές και το έργο των τεχνικών αναλυτών, αφού απρόβλεπτες, ή το αντίθετο έντονα φημολογούμενες εξελίξεις, συνήθως μη οικονομικής φύσεως, επηρεάζουν δραστικά τη ψυχολογία.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, η αγορά προσφέρεται για κινήσεις υποτιμητικής κερδοσκοπίας (αφού ασχέτως εάν το γνωρίζουμε εδώ και μήνες, το γεγονός παραμένει οτι οι περισσότερες εταιρίες παρουσιάζουν μείωση κερδοφορίας σε σχέση με το 2000) και αναμφίβολα πολλοί είναι εκείνοι που δεν αφήνουν την ευκαιρία να πάει... χαμένη.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v