Μικτό κλίμα σε τράπεζες, άνοδος για ΟΤΕ

Έντονες πιέσεις δέχονται οι μετοχές της Εμπορικής και της Πειραιώς, ενώ σε αντίθετη κατεύθυνση κινούνται ο ΟΤΕ, η Εθνική και η Alpha, με αποτέλεσμα να περιορίζονται τα αρχικά κέρδη στη Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η ενεργοποίηση εντολής πωλήσεων σε μετοχές των Εμπορικής, Πειραιώς κυρίως από δύο ΑΧΕ περίπου στις 13:15 οδηγεί σε παράπλευρες πωλήσεις και άλλων μετοχών του FTSE 20.

Αδύναμη εμφανίζεται και η μετοχή της Eurobank, μετά τη γνωστή υπόθεση της παράτασης δημοσίευσης του ισολογισμού, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως η μετοχή της Πειραιώς ”γράφει” σήμερα δεύτερο κατά σειρά ”χαμηλό” 52 εβδομάδων.

Παρακολουθώντας την κίνηση στα βαριά ακολουθούν με ηπιότερες όμως ρευστοποιήσεις επενδυτικά σχήματα που δραστηριοποιούνται στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Οι συναλλαγές περίπου 10 εκατ. ευρώ στη διάρκεια της υποχώρησης αφορά περισσότερο κλείσιμο θέσεων ”αέρα” όσων έσπευσαν να τοποθετηθούν στην αρχή της συνεδρίασης.

Η αγορά μπορεί να αντιδράσει με την προϋπόθεση ότι θα γίνει γνωστό άμεσα το πρόβλημα (και η έκτασή του), που πιέζει χαμηλότερα κυρίως Εμπορική και λιγότερο Πειραιώς. Οι εγχώριοι θεσμικοί, πάντως, δεν δείχνουν διατεθειμένοι σε αυτή τη φάση να τοποθετηθούν σε άλλες τραπεζικές μετοχές πέραν των Εθνικής, Alpha. Αντιθέτως μεγαλύτερο ενδιαφέρον έδειχναν τουλάχιστον έως τις 13:00 για τη μετοχή της Cosmote.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v