Σημαντική άνοδος για τη Σοφοκλέους

Θετικότερα από ό,τι αναμενόταν ξεκίνησε την εβδομάδα η Σοφοκλέους, ακολουθώντας και το κλίμα ευφορίας στο εξωτερικό. Εως στιγμής, τον τόνο δίνουν οι μετοχές της Εθνικής και του ΟΤΕ, με τις συναλλαγές να προσεγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θετικότερο του αναμενόμενου το ξεκίνημα έφερε με συναλλαγές 30 εκατ. ευρώ το Δείκτη προς την περιοχή ”αντίστασης”. Αιχμή, όπως αναμένονται η μετοχή κυρίως της Εθνικής και δευτερευόντως του ΟΤΕ.

Το ενθαρρυντικό είναι όμως πως πίσω από τον Όμιλο, ”σημαιοφόρο” της αγοράς, συντάχθηκαν ουκ’ ολίγες δυνάμεις από κάθε κλάδο και κατηγορία. Εάν για την επόμενη ώρα απορροφηθεί η προσφορά που ενδεχομένως βγει από όσους είναι ”αγορασμένοι” σε τιμές Πέμπτης (σε περίπου 10 εκατ. ευρώ εκτιμώνται οι κερδοφόρες βραχυπρόθεσμες θέσεις), ενδέχεται να διαμορφωθεί πέριξ των 2375 – 2385 μονάδων βάση στήριξης για σήμερα – αύριο.

Κάτι τέτοιο ανεβάζει τον πήχη και ξαναβάζει ως αγοραστές αυτή τη φορά θεσμικούς που μέχρι την Παρασκευή δίσταζαν. Μετοχές εταιριών, όπου υπάρχει εύλογο επιχειρηματικό ενδιαφέρον (Επιχειρήσεις Αττικής, ΜΕΤΚΑ, ΑΞΩΝ, Cosmote και δύο τρεις ακόμη) εμφανίζουν αυξημένη εμπορευσιμότητα που παραπέμπει σε τοποθετήσεις περισσότερο εγχώριων θεσμικών παρά βραχυπρόθεσμων παικτών.

Ομάδα θεσμικών, εννοείται σε ό,τι αφορά τη ρευστότητά της, επιπλέον και από το ότι η μετοχή της ΔΕΗ βρίσκεται σε διακύμανση στα 13 ευρώ, με ό,τι θετικό αυτό και αν συνεπάγεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v