Εντονες διακυμάνσεις στη Σοφοκλέους

Σε περίοδο έντονων διακυμάνσεων έχει εισέλθει η Σοφοκλέους, καθώς την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν 2 έντονα πτωτικές και 2 έντονα ανοδικές συνεδριάσεις, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής. Σημαντικό ενδιαφέρον για ΟΤΕ, Εθνική και Alpha.

Σε περίοδο έντονων διακυμάνσεων φαίνεται να έχει εισέλθει η Σοφοκλέους, καθώς την τελευταία εβδομάδα είχαμε δύο έντονα ανοδικές και δύο έντονα πτωτικές συνεδριάσεις, ενδεικτικό αφενός της αποχώρησης θεσμικών χαρτοφυλακίων του εξωτερικού, αλλά και της διάθεσης ”κερδοσκοπίας” που υπάρχει από μέρους κάποιων funds αλλά και εγχώριων παιχτών που βλέπουν ότι αντικειμενικά πολλοί τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι – τεχνικά τουλάχιστον – ”υπερπουλημένοι”.

Καταλυτικά στη σημερινή κίνηση του Δείκτη αλλά και της ευρύτερης αγοράς επέδρασε η άκρως ικανοποιητική, για τα πρόσφατα δεδομένα της Σοφοκλέους, συμπεριφορά των τίτλων του ευρύτερου τραπεζικού κλάδου και δη της Εθνικής και της Alpha Bank. Επιπροσθέτως, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τη μετοχή της ΕΤΕΒΑ, η οποία εμφανίζει σταθερά ανοδική πορεία, απόρροια των ικανοποιητικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε αλλά και του γεγονότος ότι η σχέση τιμής-κερδών (Ρ/Ε) διαμορφώνεται μόλις στο 7,2.

Στα θετικά της συνεδρίασης θα πρέπει επίσης να καταλογιστεί ότι η ανοδική κίνηση συντελέστηκε με ικανοποιητικό τζίρο, αφού η συναλλακτική δραστηριότητα ανήλθε στα 126 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 8,2 εκ. ευρώ αφορούσαν τη διακίνηση προσυμφωνημένων πακέτων.

Και εάν η εικόνα των τραπεζών δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια ανοδική συνεδρίαση, το αγοραστικό ενδιαφέρον στις τηλεπικοινωνίες ήταν αυτό που έδωσε την ώθηση σε αγορά και Δείκτη, με τον ΟΤΕ (3%) και τη Panafon (1,4%) να πρωταγωνιστούν.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 2.366,02 μονάδες, ενισχυμένος σε ποσοστό 1,42%, με τις ανοδικές μετοχές να υπερτερούν των πτωτικών σε αναλογία 7:1. Παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι η Σοφοκλέους εμφανίζει μια γενικότερη κινητικότητα αυτή την εποχή (άλλοτε θετική, άλλοτε αρνητική), κάτι που δίνει τη δυνατότητα αποκόμισης βραχυχρόνιων κερδών σε όσους επιθυμούν την έστω και προσωρινή ενασχόληση με το ΧΑΑ. Στον αντίποδα, οι συνεχιζόμενες πιέσεις στην Εμπορική (-1,8%) και για μεγάλο μέρος της συνεδρίασης στη Πειραιώς, δίνουν την εντύπωση ότι το κλείσιμο θέσεων αλλοδαπών θεσμικών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v