Αυξημένο ενδιαφέρον στο ΧΑΑ

Παρουσία θεσμικών προδίδουν οι αυξημένες συναλλαγές σε Εθνική, ΟΤΕ και Εurobank, αλλά και σε άλλες μετοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο επιχειρηματικών ειδήσεων (ΕΠΑΤ, Στρίντζης, Μέτκα). Κρίσιμο στοιχείο η επαναπροσέγγιση των 2.430 μονάδων και η αντίδραση της αγοράς στην περίπτωση αυτή.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συναλλαγές περίπου 24 εκατ. ευρώ τη δεύτερη ώρα, μετά τα πρώτα 30 εκατ. ευρώ της αρχής απορροφήθηκε και η μικρότερη του αναμενόμενου προσφορά, ενώ ισχυροποιήθηκε η ”στήριξη” στις 2.380 μονάδες.

Κρίνοντας από τις συναλλαγές, μέρος των οποίων πραγματοποιείται σε υψηλές τιμές, όχι μόνο σε Εθνική, Eurobank, OTE, αλλά και σε μια άλλη ομάδα 15 – 20 μετοχών είναι εμφανής η παρουσία θεσμικών. Το μεγαλύτερο μέρος των αγορών αφορά στις πράξεις εγχώριων, ενώ αντίθετα στις τηλεπικοινωνίες το ”πάνω χέρι” εμφανίζεται να έχουν οι ξένοι.

Ενθαρρυντική ένδειξη θεωρείται η συμπεριφορά μετοχών που τείνουν να διαμορφώσουν τάση και μάλιστα ανοδική με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της 3E, όπου επαναπροσεγγίζονται τα 16 ευρώ. Ως μια δεύτερη θετική ένδειξη θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι μετοχές εταιριών που παρουσιάζουν επιχειρηματική δραστηριότητα προσελκύουν αγοραστές και σε αυτά τα επίπεδα τιμών (Επιχειρήσεις Αττικής, Στρίντζης, ΜΕΤΚΑ, Cosmote κ.ά.).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επόμενη ώρα, οπότε και οι συναλλαγές θα πρέπει να διατηρηθούν υψηλότερα των 15 εκατ. ευρώ, παρουσιάζει το ενδεχόμενο επαναπροσέγγισης (και το πώς θα αντιδράσει στο σημείο εκείνο η αγορά) των 2.427 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v