”Παίρνουν” τα κέρδη στο ΧΑΑ (update)

Σε αποκόμιση βραχυπρόθεσμων κερδών αποδίδεται η υποχώρηση της αγοράς (δύο φορές) στα χθεσινά επίπεδα. Ελαφρές πιέσεις στις τράπεζες, οριακά κέρδη για τηλεπικοινωνίες, ενώ η σχέση πτωτικών προς ανοδικές διαμορφώνεται στο 2/1.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε κίνηση αποκόμισης βραχυπρόθεσμων κερδών αποδίδεται η αρχική υποχώρηση της αγοράς προς τις 2.408 μονάδες. Οι συναλλαγές των 18 εκατ. ευρώ (11:40) στα πρώτα σαράντα λεπτά της συνεδρίασης δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ιδιαίτερα σημαντικές, ανέρχονται δε στο περίπου 10% των θέσεων που είχαν αγοραστεί την προηγούμενη Πέμπτη.

Η άνετη απορρόφηση της περιορισμένης προσφοράς κυρίως σε Εθνική, Alpha, ”γύρισε” και πάλι τη φορά του Δείκτη, από το ενδοσυνεδριακά χαμηλό των 2.408, σήμα επανατοποθετήσεων έδωσε πρώτη η Alpha στα 18,5 ευρώ, όταν γύρω στις 11:45 τοποθετήθηκαν ”φράγματα” αγοραστών (χιλιάρικα) στα 18,52 ευρώ αποθαρρύνοντας τους πωλητές που έβγαιναν λίγο ψηλότερα. Ακολούθησε η μετοχή της Εθνικής με σχετικό φράγμα στα 25,46 ευρώ και με αυξανόμενες εντολές αγοράς μετά τα πρώτα 20.000 τεμάχια.

Προσπάθεια ”μόχλευσης” με εμφανή αποτελέσματα καταγράφεται και στη μετοχή της Eurobank, που εμφανίζει τις υψηλότερες συναλλαγές των τελευταίων 10 συνεδριάσεων (για την πρώτη ώρα). Είναι προφανές ότι οι τράπεζες δεν κινούνται και η σχετική αντίδραση δεν τροφοδοτείται μόνο από τοποθετήσεις θεσμικών και φήμες που διαψεύδονται.

Η σχέση συναλλαγών μεταξύ Alpha – Εθνικής παρουσιάζει και σήμερα ενδιαφέρον καθώς συντηρείται στην ανοδική αναλογία 3 προς 2, κάτι που ενισχύει την φορά του FTSE 20 προς τις 1.318 μονάδες. Την κίνηση των δύο τραπεζικών ”πόλων” ακολουθούν οι μετοχές των ΟΤΕ, με επαναπροσέγγιση των 18 ευρώ, η Panafon (προς τα 6 ευρώ), αλλά και οι Coca Cola, Ιντρακόμ, Βιοχάλκο.

Για την επόμενη μέχρι τις 13:00 ώρα επιβάλλεται – προκειμένου να μην διαταραχθεί η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση, η συντήρηση του Δείκτη υψηλότερα των 2.408 – 2.412 μονάδων με συναλλαγές όχι λιγότερες των 18 – 20 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v