Σήματα ανόδου για τη Σοφοκλέους

Ελπίδες για διατήρηση της ανοδικής τάσης στη Σοφοκλέους, δημιουργούν η ευφορία στις ξένες αγορές, αλλά και τα ”σήματα” των τεχνικών δεικτών. Αστάθμητος παράγοντας, πιθανές εξελίξεις στο γενικότερο πολιτικοοικονομικό σκηνικό, με έμφαση στα... δικαστικά.

Σήματα ανόδου για τη Σοφοκλέους
Τό κύμα ανόδου στις ξένες αγορές, με επίκεντρο τις προσδοκίες ανάκαμψης στην αμερικανική οικονομία, συνδυάζεται με μια σειρά από άλλες εξελίξεις, δίνοντας για πρώτη φορά μετά από μεγάλο διάστημα, θετικά σήματα στη Σοφοκλέους.

Το επενδυτικό περιβάλλον στο εξωτερικό παρουσιάζει μία στροφή προς το καλύτερο, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των αναλυτών που εκτιμούν οτι σε μακροοικονομικό επίπεδο οι δείκτες παρουσιάζουν μετα από καιρό, σημάδια βελτίωσης.

Για την ακρίβεια, αυτό που συμβαίνει είναι οτι μειώνονται οι αρνητικές αναθεωρήσεις των προσδοκιών για την ανάπτυξη στις μεγάλες οικονομίες, που ήταν πολυάριθμες και εκτενείς τους προηγούμενους μήνες, ενω θεωρείται οτι πλησιάζουμε και προς το τέλος των ”δυσμενών εκπλήξεων” στα αποτελέσματα των εισηγμένων επιχειρήσεων, ιδίως στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία.

Στο πλαίσιο αυτό η πορεία των ξένων αγορών, θετική στη Δύση, αφού η Wall Street πραγματοποίησε χθες πραγματικό ”μίνι ράλι” αλλά και η εντελώς περιορισμένη διόρθωση στην Ιαπωνία ( μετά από μία εκτίναξη του Nikkei κατα 5,9% στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), ουσιαστικά ”ανεβάζει τον πήχη” των προσδοκιών και στη Σοφοκλέους.

Απολύτως ικανοποιητική η χθεσινή συνεδρίαση της Σοφοκλέους, έμοιαζε με ..ξέσπασμα και οδήγησε σε διάσπαση διαφόρων επιπέδων αντίστασης με αυξημένο -σχετικά-τζίρο οδηγώντας ορισμένους τεχνικούς αναλυτές στο συμπέρασμα οτι ήδη περάσαμε τα ”χαμηλά” επίπεδα της τρέχουσας περιόδου, στη περιοχή των 2320 μονάδων.

Εν τούτοις δεν πρέπει να λησμονούμε τις ιδιομορφίες της ελληνικής αγοράς (μικρό βάθος, απότομες διακυμάνσεις, ισχυρή εξάρτηση από τις κινήσεις ξένων θεσμικών) αλλά και την ένταση που συνεχίζει να υποβόσκει στις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις.

Μία ακόμη δίωξη για απάτη, δημοσιοποιήθηκε μόλις χθές εναντίον της διοίκησης του ΟΔΙΕ, ενω ανοικτό είναι το ενδεχόμενο νέων δικαστικών κινήσεων, με εφαλτήριο διάφορους χειρισμούς που έγιναν πέριξ της Σοφοκλέους τη περίοδο 1999-2001.

Γ.Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v