Ούριος άνεμος στη Σοφοκλέους

Την ύπαρξη ενός εύρους διακύμανσης 100 μονάδων (2.330 - 2.430) επιβεβαιώνει η σημερινή άνοδος κατά 2,26% στη Σοφοκλέους, όπου η σχέση ανοδικών προς πτωτικές διαμορφώθηκε στο 15/1. Το ζητούμενο για την αυριανή συνεδρίαση είναι η υπέρβαση του συγκεκριμένου εύρους.

Ούριος άνεμος έπνεε σήμερα στη Σοφοκλέους, καθώς αφενός η εξαιρετικά ικανοποιητική εικόνα των διεθνών αγορών και δη η επανατοποθέτηση ρευστότητας που συντελείται έδωσε μερικώς το έναυσμα για μια ”αφομοίωση” από μέρους των εγχώριων επενδυτικών δυνάμεων, αφετέρου – με σχετικά περιορισμένη ρευστότητα – η έλλειψη πωλητών σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης συνέβαλε τα μέγιστα στην άκρως εντυπωσιακή κίνηση των τραπεζικών τίτλων, παρασέρνοντας και το Γενικό Δείκτη.

Αν μη τι άλλο, το κλείσιμο του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη στις 2.419,51 μονάδες (2,26%) επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός εύρους διακύμανσης 100 μονάδων (2.330-2.430), μέσα στο οποίο η Σοφοκλέους έχει κινηθεί το τελευταίο δεκαήμερο.

Ως εκ τούτου, βασικό σημείο ενδιαφέροντος κατά την αυριανή συνεδρίαση θα αποτελέσει το κατά πόσον ο Δείκτης θα μπορέσει – επιτέλους – να ξεφύγει από το συγκεκριμένο εύρος διακύμανσης, εξέλιξη που θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να σηματοδοτήσει μία περαιτέρω κίνηση προς το επίπεδο των 2.600 μονάδων.

Εν τούτοις, ουδείς μπορεί να αγνοήσει την εξαιρετικά θετική εικόνα των ”δεικτοβαρών” τίτλων, το σύνολό των οποίων κατέγραψε άκρως ικανοποιητικά κέρδη. Εθνική (3,7%), Eurobank (3,1%), Panafon (2,1%), Intracom (4,2%) και ΕΛ.ΠΕ (3,6%) οδήγησαν την άνοδο με τη Περιφέρεια να ακολουθεί, οδηγώντας τη σχέση ανοδικών προς πτωτικών μετοχών στο 15:1 υπέρ των πρώτων.

Μοναδικό σημείο επιφύλαξης η περιορισμένη ρευστότητα, καθώς ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 111 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,4 εκ. ευρώ αφορούσαν τη διακίνηση προσυμφωνημένων πακέτων.

Βραχυπρόθεσμα, μια κίνηση προς τις 2.450 μονάδες θεωρείται ουσιαστικά ”δεδομένη”, αφού με την ”ουρά” από σήμερα κάτι τέτοιο δεν προϋποθέτει ουσιαστικά κεφάλαια. Σε αυτό το επίπεδο αναμένεται να διεξαχθεί η πρώτη αντιπαράθεση αγοραστών-πωλητών, η εξέλιξη της οποίας θα επιβεβαιώσει το κατά πόσον όσοι τοποθετήθηκαν κατά το τελευταίο διήμερο το έκαναν βραχυπρόθεσμα, ή εάν στον αντίποδα όντως υπάρχει περαιτέρω περιθώριο ανόδου Δείκτη και αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v