Σοφοκλέους: ”Στήριξη” από το εξωτερικό

Στην αντίδραση συγκεκριμένων μετοχών που μπορούν να ανεβάσουν ή να πιέσουν το Δείκτη επικεντρώνεται το ενδιαφέρον σήμερα, ενώ θετικές προσδοκίες δημιουργεί η χθεσινή άνοδος των διεθνών αγορών

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η άνοδος των ξένων αγορών κόντρα στην επιχειρούμενη προσπάθεια υποτιμητικής φημολογίας. Η χθεσινοβραδινή αντίδραση στη Νέα Υόρκη, υποχρεώνει όπως επιμένουν απόλυτα έγκυρες πηγές, συγκεκριμένους κύκλους να αναθεωρήσουν ή ενδεχομένως και να αναβάλουν την προσπάθειά τους για διαμόρφωση υποτιμητικού κλίματος.

Είναι γνωστό πως και λόγω της απεργίας των ΜΜΕ, καταβλήθηκε προσπάθεια να... φημολογηθούν αρνητικά ενδεχόμενα για την αγορά που αφορούν σε ενδεχόμενο άσκησης νέων εισαγγελικών διώξεων. Ας ελπίσουμε πως, τόσο οι Αρχές έχουν λάβει τα μέτρα τους, όσο και οι ισχυροί παίκτες της αγοράς που δεν επιθυμούν να απαξιώνεται η Σοφοκλέους, λόγω των ορέξεων ορισμένων ”γνωστών-αγνώστων”.

Κατά συνέπεια το ενδιαφέρον εστιάζεται στην αντίδραση συγκεκριμένων μετοχών που μπορούν να στηρίξουν ή να πιέσουν τον Δείκτη, όπως ενδεικτικά για παράδειγμα χθες ”συντηρήθηκε” με ανοικτές εντολές αγοράς προς το κλείσιμο σε ΟΤΕ και ΔΕΗ. Το πόσο μπορούν να επηρεάσουν την αγορά οι φήμες που κυκλοφόρησαν χθες, θα φανεί από την αρχή κιόλας από τη συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών που πιέστηκαν σημαντικά χθες στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες πάντως επισημαίνουν ότι οι πρώτες εντολές που έχουν λάβει δεν δείχνουν να μπορούν να φέρουν το Δείκτη υψηλότερα των 2.430 μονάδων, όπου όπως υποστηρίζεται έχει διαμορφωθεί ένα άτυπο σημείο αναφοράς για πωλήσεις. Χαμηλότερη βάση θεωρούν τις 2.375 – 2.385 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v