Κέρδη για τηλεπικοινωνίες, πιέσεις σε περιφέρεια

Το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τηλεπικοινωνίες, η νευρικότητα στις τράπεζες και οι ρευστοποιήσεις κερδών στην περιφέρεια χαρακτήρισαν τη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους. Μία ήπια διόρθωση στις 2.400 μονάδες δεν αποκλείεται να ανοίξει το δρόμο για νέα ανοδική κίνηση.

Ομολογουμένως εξαιρετικά ενδιαφέρουσες είναι οι τελευταίες συνεδριάσεις στη Σοφοκλέους, καθώς η σημερινή – για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό – αιφνιδίασε ευχάριστα, με το Γενικό Δείκτη, παρά τις έντονες ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις του – να κλείνει τη συνεδρίαση με οριακά κέρδη 0,02%, στις 2.419,99 μονάδες.

Επιχειρώντας μια αποτίμηση της σημερινής εικόνας του ΧΑΑ, πρέπει να σταθούμε στη θετική εικόνα του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, αφού και οι τρεις μετοχές έκλεισαν σε θετικό έδαφος, με τη Panafon (1%) να προσελκύει τη μερίδα του λέοντος του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Στον αντίποδα, σαφώς πιο συγκρατημένη υπήρξε η εικόνα του ευρύτερου τραπεζικού κλάδου, καθώς με εξαίρεση τη μετοχή της Eurobank (1%) καθώς και αυτή της ΕΤΕΒΑ (2,5% - έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση ανόδου) οι υπόλοιποι τίτλοι δέχθηκαν σημαντικές πιέσεις προς το κλείσιμο.

Επιπροσθέτως, η τάση της ευρύτερης αγοράς υπήρξε εμφανώς πτωτική, καθότι το σενάριο που έφερε τους επενδεδυμένους του τελευταίου τριημέρου να προχωρούν σε μια – μερική έστω – αποκόμιση βραχυχρόνιων κερδών επιβεβαιώθηκε, με συνέπεια η αναλογία πτωτικών προς ανοδικών μετοχών να διαμορφωθεί στο 2:1.

Βραχυπρόθεσμα, θα πρέπει να δούμε το κατά πόσον η δημιουργία βάσης πάνω από το επίπεδο των 2.400 μονάδων είναι εφικτή, δεδομένου ότι το ”μίνι-ράλι” των χρηματιστηριακών αγορών, τουλάχιστον στην Ευρώπη – δεν είχε σήμερα συνέχεια, κάτι που ενδεχομένως αποτελεί προπομπό μιας νέας διορθωτικής κίνησης, πιο ήπιας από ότι οι πρόσφατες όμως.

Εάν και εφόσον συντελεστεί κάτι τέτοιο, τότε οι 2.500 μονάδες ”επανέρχονται” στον ορίζοντα ως στόχος, αφού αποδεδειγμένα – και με ένα τζίρο που να μην υπερβαίνει τα 100-130 εκ. ευρώ – ο Δείκτης έχει τη δυνατότητα να επιχειρήσει την αναρρίχηση στη περιοχή αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v