Νευρικότητα σε τράπεζες, κέρδη για τηλεπικοινωνίες

Η εναλλαγή προσήμου σε Εθνική και Alpha, αλλά και η σταθερή ανοδική κίνηση των τηλεπικοινωνιών σε συνδυασμό με τις πιέσεις στην περιφέρεια σκιαγραφούν την εικόνα της Σοφοκλέους. Κρίσιμο σημείο η ενίσχυση των συναλλαγών, ιδιαίτερα σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι συναλλαγές αποτελούν το κλειδί της βραχυπρόθεσμης τάσης, καθώς η σταδιακή της εξασθένιση μετά τη 13.00 έχει περιορίσει στα περίπου 50 εκατ. ευρώ τον τζίρο (13.25).

Εξέλιξη που μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να καταγραφεί τζίρος υψηλότερος του χθεσινού, δηλαδή των 111 εκατ. ευρώ, κάτι που εξασθενεί την ανοδική φορά. Το ενθαρρυντικό όμως έγκειται στο ότι η αναμενόμενη δεύτερη ενδοσυνεδριακή φάση διόρθωσης πίεσε τον Δείκτη σε ”χαμηλό” υψηλότερο του προηγούμενου (2.408). Ένδειξη, που εξισορροπεί εν μέρει το μειονέκτημα του τζίρου σε αυτή τη φάση.

Απαιτείται όμως στη συνέχεια σταδιακή ενίσχυση των συναλλαγών και ειδικότερα σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ με εύλογο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της Εμπορικής, στην περίπτωση που ανακοινωθεί χαμηλότερη τιμή-στόχος από ξένο οίκο. Η μικρή, έστω, επιφυλακτικότητα που εμφανίστηκε στη φάση προσέγγισης των 2.435 μονάδων, μπορεί να αρθεί εάν ενισχυθεί και πάλι η θέση των αγοραστών στην Εθνική και τη Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v