Το πακέτο του ΟΤΕ πιέζει την αγορά (update)

Πιέσεις έως και 2,75% ασκούνται στον ΟΤΕ μετά τις δηλώσεις Χριστοδουλάκη για τη διάθεση του 8% εντός του 2002. Από το Υπουργείο Οικονομίας διευκρινίζεται ότι η διάθεση του ποσοστού δεν θα γίνει άμεσα, ενώ ο Π. Αλεξάκης κάνει λόγο για παλαιότερες προθέσεις, η υλοποίηση των οποίων θα γίνει με συνδυασμό μεθόδων αποδεκτών από την αγορά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αναζωπυρώνονται εστίες μικρότερου ή μεγαλύτερου επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, με άμεσο αποτέλεσμα σε συναλλαγές και τιμές. Από τη μία πλευρά οι μείζονος σημασίας εξελίξεις που δρομολογούνται ενόψει της γ.σ του ΟΤΕ την ερχόμενη εβδομάδα, και από την άλλη οι επιμέρους στον χώρο των πετρελαίων και της ακτοπλοΐας, συντηρούν το αγοραστικό ενδιαφέρον σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Περίπου 60 εκατ. ευρώ ο τζίρος στις πρώτες δυόμισι ώρες εκτιμάται ότι μπορεί να κυμανθεί 110 – 120 εκατ. ευρώ σε ανοδική μάλιστα συνεδρίαση, διαμορφώνουν ένα θετικό πλαίσιο, βραχυπρόθεσμα. Σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες τοποθετήσεις δύο – τριών ισχυρών θεσμικών (σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τιτάν, Αλουμίνιο, 3E, Cosmote) κατοχυρώνονται τόσο η στήριξη στις 2.400 για τον Δείκτη, όσο και η αντίστοιχη ”περιοχή” για τον FTSE 20.

Αν το ενδιαφέρον παραμείνει ενεργό, με αφορμή τις κυοφορούμενες εξελίξεις που άμεσα θα δρομολογηθούν στις τηλεπικοινωνίες και μεσοπρόθεσμα κυοφορούνται στις τράπεζες, η αγορά θα επιχειρήσει την επαναπροσέγγιση της επόμενης ”αντίστασης” (2.520 – 2.530).

Τεχνικά, στα θετικά της αγοράς αποτιμώνται τόσο το τέταρτο κατά σειρά κλείσιμο υψηλότερα των 2.400 μονάδων, όσο και η μεταφορά short θέσεων σε long συμβόλαια για τον τρέχοντα μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v