Πάσο οι παίκτες, πιέσεις στις τράπεζες

Με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές, ανακοπή των πιέσεων στον ΟΤΕ, παλινδρομήσεις στις τράπεζες και έλλειψη ”κεφιού” στα επενδυτικά σχήματα εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μάχη, με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές 25 εκατ. ευρώ, γίνεται γύρω από την περιοχή των 2.430 μονάδων. Παρά τη σημαντική στήριξη που παρέχει σήμερα η μετοχή του ΟΤΕ, καθώς δόθηκαν αρμοδίως οι σχετικές διευκρινήσεις, ”παλινδρομεί” ο τραπεζικός κλάδος, κρατώντας κοντά στην περιοχή αναφοράς το Γενικό Δείκτη.

Εάν όμως στη συνέχεια διαπιστωθεί αύξηση συναλλαγών που θα μπορούσε να φτάσει τα 50 – 55 εκατ. ευρώ μέχρι τη 13.30 με αναστροφή της τάσης σε Alpha και Εθνική δεν αποκλείεται να κινηθεί υψηλότερα ο FTSE 20. Με ελάχιστες συναλλαγές αντιδρά το Αλουμίνιο της Ελλάδος, η μετοχή του ΟΠΑΠ, μετά τη χθεσινή πίεση, σταθερή παραμένει η Αγροτική, η Βιοχάλκο, επιμέρους κινήσεις που σταθεροποιούν κάπως την υψηλή κεφαλαιοποίηση.

”Κέφι” πάντως ιδιαίτερο δεν υπάρχει ούτε μεταξύ των παραδοσιακών επενδυτικών σχημάτων, αφού τόσο η συμπεριφορά της Rilken, όσο και των Κλωνατέξ, Ντιονίκ δεν επιτρέπει αγορές και πωλήσεις σε χαμηλότερες ή υψηλότερες –ανάλογα- τιμές.

Στα ενθαρρυντικά της συνεδρίασης η συνολικότερα θετική εικόνα που εμφανίζει η μητρική και οι θυγατρικές της Ιντρακόμ. Σε ενδεχόμενη διόρθωση η ενδοσυνεδριακή ”στήριξη” για τον Δείκτη έχει διαμορφωθεί στις 2.418 μονάδες, περιοχή που επ’ ουδενί πρέπει να διασπάσει ο Δείκτης, καθώς με τη χθεσινή του πορεία κάλυψε όλα τα βραχυπρόθεσμα ”κενά” στο εύρος των 2.408 – 2.435 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v