Θα... φύγει προς τα εμπρός;

H ”φυγή προς τα εμπρός” σε αυτή τη φάση είναι ζητούμενο όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για τη Σοφοκλέους! Το ερώτημα και στις δύο περιπτώσεις είναι αν υπάρχουν οι... δυνάμεις. Η χρηματιστηριακή αγορά πάντως, δείχνει να έχει σχηματίσει ”βάση” στις 2.400 μονάδες.

Θα... φύγει προς τα εμπρός;
”Φυγή προς τα εμπρός”, εκτός από την κυβέρνηση, επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες και η Σοφοκλέους. Μόνο που η συνεχιζόμενη φημολογία για ”νέες διώξεις” και άλλα συναφή σενάρια παίζουν τον αρνητικό τους ρόλο, ενώ ειδικά χθες, η πληροφορία για διάθεση άλλου 8% των μετοχών του ΟΤΕ, οδήγησε σε πίεση την ισχυρότερη μετοχή της αγοράς, με συνέπειες στο γενικότερο επίπεδο τιμών.

Χθες η Wall Street διόρθωσε, παρά τις δηλώσεις Γκρίνσπαν ότι η αμερικανική οικονομία εισέρχεται εκ νέου σε φάση ανάκαμψης. Εν τούτοις, το κλίμα στο εξωτερικό δεν φαίνεται σε αυτή τη φάση να ασκεί δυσμενείς επιρροές.

Κατά συνέπεια θα ήταν λογικό να επιχειρηθεί στη Σοφοκλέους η υπέρβαση των 2.440 μονάδων, ενός επιπέδου ”αντίστασης” κρίσιμου για την περαιτέρω πορεία της.

Οι τεχνικοί δείκτες είναι μάλλον ενθαρρυντικοί, χωρίς ”εξάρσεις” όμως, ενώ στα θετικά καταγράφεται και η σταθερή παραμονή του Γενικού Δείκτη σε επίπεδα άνω των 2.400 μονάδων στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό περιβάλλον, θα πρέπει να καταγραφούν οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όχι μόνο στο ασφαλιστικό αλλά και το φορολογικό, καθώς ο κ. Χριστοδουλάκης θα δοκιμάσει σήμερα να κλείσει το ανοικτό μέτωπο με τους μικρομεσαίους, προτείνοντας νέα ρύθμιση για τις προηγούμενες χρήσεις σε ό,τι αφορά και τον ΦΠΑ.

Στον αντίποδα, κρίσιμη σε επίπεδο εντυπώσεων αλλά και ουσίας είναι η περίπτωση της Ολυμπιακής, αφού η είδηση για τις έρευνες της Ε.Ε. (για τη βοήθεια που έδωσε η κυβέρνηση στην Ολυμπιακή) συνδυάζεται με

νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην αεροπορική εταιρία.

Γ.Παπ.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v