Επανήλθαν οι πιέσεις στο ΧΑΑ (update)

Οι πιέσεις σε ΟΤΕ (νέα εισαγγελική παρέμβαση), Εθνική και Alpha και οι ρευστοποιήσεις σε μετοχές της περιφέρειας οδηγούν τη Σοφοκλέους στα επίπεδα της Παρασκευής. Πτωτικά κινούνται 166 μετοχές, ενώ 108 καταγράφουν κέρδη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αφορμή που θα μπορούσε να αναθερμάνει το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον αναζητείται, μετά την υποχώρηση του Δείκτη στις 2.455 – 2.457 μονάδες. Οι συναλλαγές μέχρι στιγμής (38 εκατ. ευρώ στη 13:10 χωρίς να συμπεριλαμβάνεται πακέτο 11 εκατ. ευρώ), παραμένουν αναλογικά αδύναμες να επαναφέρουν τον Δείκτη προς τις 2.470 μονάδες.

Πάντως, θετική είναι η ένδειξη πως ο Δείκτης, και με τη συνδρομή της ΔΕΗ, δεν κινήθηκε προς το ενδοσυνεδριακά ”χαμηλό” αλλά επιδίωξε να αντιδράσει από το κρίσιμο εύρος – σημείο αναφοράς. Ενδεχόμενη η ισχυροποίηση της Εμπορικής, υψηλότερα των 30 ευρώ, με επαναπροσέγγιση της Εθνικής σε συνδυασμό με την καλή εικόνα των ΟΤΕ, Cosmote, μπορεί να συντηρήσει τον FTSE 20 υψηλότερα των 1.322 μονάδων, τον δε Γενικό στην περιοχή των 2.460 μονάδων.

Απαιτείται βέβαια, αφορμή που θα συμβάλλει όχι τόσο στην ενίσχυση του Δείκτη, όσο στις διαθέσεις των αγοραστών, που την τελευταία ώρα έχουν γίνει και πάλι σχετικά επιφυλακτικοί. Ζητούμενο, όπως εξ’ αρχής έχει τονιστεί, είναι το οριακό έστω κλείσιμο της αγοράς υψηλότερα των 2.457 – 2.459 μονάδων με καθαρές συναλλαγές τουλάχιστον 115 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v