Νέα άνοδος, μη επαρκής ο τζίρος

Με άνοδο ξεκίνησε και τη νέα εβδομάδα η Σοφοκλέους, συνεπικουρούμενη και από τις ευρωπαϊκές αγορές. Ο Γενικός Δείκτης κινείται πέραν των 2.457 μονάδων με χαμηλό όμως -για ισχυροποίηση της ανοδικής τάσης - τζίρο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κατά το ήμισυ είναι ικανοποιητική η μέχρι στιγμής αντίδραση της αγοράς. Το θετικό στοιχείο αφορά βεβαίως στην κίνηση του Δείκτη πέραν των 2.457 μονάδων, ενώ το αρνητικό στις αναλογικά χαμηλές μέχρι στιγμής συναλλαγές.

Ακριβέστερα θα έπρεπε να αναφερθούμε σε μη επαρκείς για την ισχυροποίηση της τάσης συναλλαγές, καθώς ο μέχρι στιγμής τζίρος δεν παραπέμπει σε σύνολο 130 – 140 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος.

Δύο στοιχεία χρήζουν προσοχής. Το ένα αφορά στην ενίσχυση της αγοραστικής διάθεσης που εκδηλώθηκε με την προσέγγιση και την υπέρβαση των 2.457 – 2.459 μονάδων, και στη συνέχεια η μείωσή της στην περιοχή των 2.470 μονάδων.

Το άλλο αφορά στον απαιτούμενο αριθμό ενδοσυνεδριακών διορθώσεων –(επιβεβαιώσεων)- της ανοδικής φοράς, για να ελεγχθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον, η ένταση των πωλήσεων, να διαπιστωθεί δηλαδή εάν ”μπαίνει” καινούριο χρήμα στην αγορά.

Από τις μετοχές ”σηματωρούς” η αντίδραση της Cosmote, μάλλον προϊδεάζει για θετικά νέα για τη νυν διοίκηση, στη μεθαυριανή γενική συνέλευση της μητρικής. Επιμένουμε ότι βραχυπρόθεσμα η προσοχή μας παραμένει, απόλυτα δικαιολογημένη εστιασμένη στις αποφάσεις που θα ληφθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Στα ευχάριστα της ημέρας, η ”αφύπνιση” του Κορασίδη, κάτι που δικαιολογείται όχι μόνο από πραγματικά οικονομικά μεγέθη, χαμηλή κεφαλαιοποίηση, αλλά και από τα όσα αναφέρει σήμερα το πρωί στο ΧΑΑ, ο πρόεδρος της εταιρίας.

Τεχνικά η αγορά θα πρέπει στη συνέχεια, για μια ακόμη φορά, να επιβεβαιωθεί το εύρος 2.457 – 2.459, όπου και θα πρέπει να αυξηθούν οι αγοραστές για να αντιδράσει στη συνέχεια προς τις 2.470 – 2.475 μονάδες συνολικά η αγορά. Στα συν της τάσης και η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, που ”ξαναγύρισαν” θετικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v