Θετική εβδομάδα για τη Σοφοκλέους

Η τάση συσσώρευσης στην πλειονότητα των τίτλων υψηλής κεφαλαιοποίησης χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους. Στα θετικά της εβδομάδας η πέμπτη κατά σειρά ανοδική συνεδρίαση και η σταθεροποίηση του τζίρου πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ.

Μια άκρως ικανοποιητική εβδομάδα έκλεισε σήμερα στο ΧΑΑ, καθώς τόσο σε επίπεδο Δείκτη όσο και σε επίπεδο αγοράς, τα κέρδη υπήρξαν αξιοσημείωτα και προπάντων ”ευπρόσδεκτα” στον απόηχο μιας παρατεταμένης πτωτικής περιόδου κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

Χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας υπήρξε η τάση συσσώρευσης στην πλειονότητα των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με συνέπεια το εύρος διακύμανσης να περιοριστεί σημαντικά, με το spread προσφοράς-ζήτησης (ask-bid) να περιοριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, τάση που συνέβαλε ως σταθεροποιητικός παράγοντας στους τίτλους του FTSE-20 και Mid-40.

Εν τούτοις, ο Γενικός Δείκτης ”άντλησε δυνάμεις” από τις τηλεπικοινωνίες, οι οποίες βοηθούμενες από την επαναφορά του ΟΤΕ (1,7%) σε θετικό έδαφος, οδήγησε την αναρρίχηση του Δείκτη στην ευρύτερη περιοχή των 2.450 μονάδων (2.448,11 μ. – 0,66%) με τις τράπεζες να αποτελούν σήμερα το ”αντίβαρο” της αγοράς.

Το πλέον θετικό σημείο αναφοράς –καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας- υπήρξε η σταθεροποίηση του τζίρου πάνω από το επίπεδο των 100 εκατ. ευρώ, στοιχείο που αναδεικνύει αφενός τη μερική επανεμφάνιση μικροεπενδυτών, αφετέρου αποτελεί εχέγγυο, αν όχι της διατήρησης σε ανοδική τροχιά της αγοράς (με στόχο τις 2.500 μονάδες), τουλάχιστον της σταθεροποίησης στα τρέχοντα επίπεδα.

Βραχυπρόθεσμα, εάν δεν παρατηρηθούν φαινόμενα αποκόμισης βραχυχρόνιων κερδών σε τίτλους που έχουν επιδείξει έντονα ανοδική τάση (Panafon, Intracom κατά πρώτο λόγο), η σταδιακή αναρρίχηση προς το επίπεδο των 2.500 μονάδων κρίνεται απολύτως εφικτή, ζώνη στην οποία αναμένεται οι ”επίδοξοι” πωλητές να καταστήσουν τη στάση τους πιο σαφή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v