Προϋποθέσεις ανόδου με το βλέμμα στον ΟΤΕ

Αρκετές είναι οι θετικές ενδείξεις για τη διαμόρφωση μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης, εάν παραβλεφθούν άλλες παράμετροι όπως οι εξελίξεις στον ΟΤΕ ή το... άγος της Ολυμπιακής. Στο ”βάθος” η παραίτηση της τακτικής ανακρίτριας και το ατελέσφορο μέχρι στιγμής στην υπόθεση της ΕΤΒΑ Finance.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θετικές ενδείξεις και ευνοϊκό περιβάλλον για διαμόρφωση μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης υπάρχουν. Πλην όμως οι μέχρι στιγμής ενδείξεις αν και αρκετές απαιτούν επιπλέον επιβεβαιώσεις σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών.

Εκτός της τεχνικής όμως προσέγγισης υπάρχουν και άλλες παράμετροι που διαμορφώνουν κλίμα και τάση όπως κυρίως οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν από τη μεθαυριανή γ.σ του ΟΤΕ, το... άγος της Ολυμπιακής και στο βάθος η παραίτηση της τακτικής ανακρίτριας. Στο τελευταίο θέλουμε να σταθούμε λίγο παραπάνω καθώς καιρό τώρα, εθεωρείτο... από κύκλους της αγοράς... εκ των ων ουκ άνευ, θέμα η παραίτηση (ή ”παραίτηση”) της φιλόδοξης όταν ξεκινούσε το ανακριτικό της έργο, κας Μπουρμπούλια.

Θέμα αιχμής όμως είναι ελάχιστα η παραίτηση της ανακρίτριας, η ατελέσφορη μέχρι στιγμής έρευνα στην υπόθεση της ΕΤΒΑ Finance, όσο το αν θα παραμένει από μεθαύριο και μετά στη θέση του (ή σε πια από τις θέσεις του) ο Νίκος Μανασής. Κυρίως ξένοι θεσμικοί, εγχώριοι παράγοντες επιθυμούν ανανέωση της θητείας, όπως άλλωστε και στην ανάλογη περίπτωση της Εθνικής.

Το γεγονός ότι η αγορά έχει ”δώσει” πέντε συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 2.400 μονάδων, τα δύο τελευταία μάλιστα πάνω από τις 2.425 μονάδες αποτελούν τις ισχυρότερες ενδείξεις ότι η αγορά μπορεί να κινηθεί προς τις 2.520. Εδώ που τα λέμε δεν αναφερόμαστε και στην αναρρίχηση των... Ιμαλαΐων. Θα πρέπει πάντως, πέραν των 4 – 5 θεσμικών που ξέρουν από ”αγορά” και προχωρούν σε τοποθετήσεις από τα πρόσφατα ”χαμηλά” να δραστηριοποιηθούν και ορισμένοι ακόμη, προκειμένου να αυξηθούν προς τα 130 – 140 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές, ανά συνεδρίαση.

Μετοχές ”σηματωροί” για σήμερα, πλην των Εθνικής, Alpha, Eurobank και ΟΤΕ, θα πρέπει να συνεκτιμηθούν οι Ελληνικά Πετρέλαια, 3E, Επιχειρήσεις Αττικής, ΔΕΗ. Βεβαίως, από την άλλη πλευρά τον δικό τους τόνο δίνουν οι εκάστοτε κινήσεις σε Κλωνατέξ, Rilken, ενώ ενδιαφέρον, καθαρά τεχνικά, εμφανίζουν οι Veterin, Πετρόπουλος, Βάρδας και ειδικά για αυτές τις ημέρες Medicon.

Ζητούμενο για σήμερα, η κίνηση της αγοράς έστω και ενδοσυνεδριακά, προς τις 2.455 μονάδες με συναλλαγές υψηλότερες της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v